Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Κόρινθο

  • Dogma
γ΄κατανυκτικός εσπερινός

Στον Ι. Ναό Απ. Πέτρου και Παύλου στον Άσσο Κορινθίας τελέστηκε ο Γ΄κατανυκτικός εσπερινός χθες, Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.

Ο Γ΄κατανυκτικός εσπερινός τελέστηκε από τον σεπτό Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συνεχίζοντας έτσι το πρόγραμμα του για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

γ΄κατανυκτικός εσπερινός

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για την δυνατότητα που μας δίνεται κάθε χρόνο από την Εκκλησία μας να βάζουμε νέους στόχους, ώστε μέσω του πνευματικού αγώνος να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και εκμεταλλευόμενοι τις Εκκλησιαστικές περιόδους που προάγουν την μετάνοια, την προσευχή και την περισυλλογή, να αδράξουμε την ευκαιρία της Μ. Τεσσαρακοστής.

Επιπρόσθετα, συνεχάρη τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδ/τον κ. Ιωάννη Κριτσωτάκη για την δεύτερη μέσα στο έτος αιμοδοτική προσπάθεια της Ενορίας του και κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα Του Πρώτου Αιμοδότη, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού συμμετάσχοντας και αυτοί και ενισχύοντας το έργο της ενορίας και κατ’ επέκταση της Ι. Μητροπόλεως .

γ΄κατανυκτικός εσπερινός

Το απόγευμα ώρα 07:00 μ. μ., στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, τέλεσε τον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τον Ι. Κλήρο της πόλεως της Κορίνθου. Μέσω των εσπερινών κηρυγμάτων του Σεβασμιωτάτου στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς συνεχίζετε, όπως ο ίδιος δήλωσε, ο καταρτισμός των πιστών ο οποίος είχε ξεκινήσει με τις κατηχητικές συνάξεις υπό τον τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Χθες συγκεκριμένα, ομιλώντας στους πιστούς ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

 

TOP NEWS