Γέμισε τσάντες με «χαμόγελα» η Μητρόπολη Κίτρους

  • Dogma
Κίτρους

Με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκε η δράση «Γεμίζουμε τις τσάντες χαμόγελα» του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Κapa-Νews» με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών-μαθητών αλλά και των οικογενειών τους για τη σχολική χρονιά 2017-18. 

 

Χάρη στη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών της Πιερίας, από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώθηκαν, στο ειδικό περίπτερο που είχε στηθεί στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης,  χιλιάδες σχολικά είδη προκειμένου να στηριχτούν οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας, οι οποίες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στον υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο π. Σταύρο Κοσέογλου,  για να γίνει στην συνέχεια η διανομή στους μαθητές που τα χρειάζονται μέσω των Ενοριών. Απώτερος σκοπός της δράσης αυτής που υλοποιήθηκε με την ευλογία και πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου ήταν  η ανακούφιση των παιδιών και των γονέων τους από πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας, όπως τα απαιτούμενα προϊόντα και  αγαθά για τη καινούργια σχολική χρονιά, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαιτούμενη ποιότητα της ζωής  που τη δικαιούνται όλοι.

IMG_4344

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, το Σάββατο 16 Αυγούστου, επισκέφθηκε το κιόσκι συγκέντρωσης των ειδών, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τέτοιες ενέργειες ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η κοινωνία και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε με περισσότερες δυνάμεις το έργο που έχουμε αναλάβει ως τοπική Εκκλησία». Ευχαρίστησε όλους τους Πιεριείς και τους τοπικούς φορείς που αγκάλιασαν τη δράση αυτή και που έμπρακτα απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως η Πιερία είναι μια κοινωνία αγάπης και προσφοράς. Επίσης, ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Κapa-Νews»  κ. Πέτρο Σταθακόπουλο, τον Πρεσβύτερο Σταύρο Κοσέογλου και τους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου που με ζήλο εργάστηκαν για την ευόδωση αυτής της  προσπάθειας. Τέλοε, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλα τα μέλη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και φορέων, που υποστήριξαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία αυτή της τοπικής Εκκλησίας.

 

TOP NEWS