Για λίγες ακόμη ημέρες η μοναδική Φιλιώ Χαϊδεμένου – ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
φιλιώ χαϊδεμένου

Ολοκληρώνονται στις 29 Ιανουαρίου οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Φιλιώ Χαϊδεμένου» που μάγεψε κάθε θεατή. Οι ερμηνείες της κ. Δέσποινας Μπεμπεδέλη, αλλά και όλου του θιάσου, συγκλόνισαν τους κριτικούς και θεατρόφιλους που κάνουν λόγο για παράσταση που θα μείνει την ιστορία.

Η πρωταγωνίστρια κ. Δέσποινα Μπεμπεδέλη υποδύεται με συγκλονιστικό τρόπο τη γυναίκα – σύμβολο, η οποία έζησε τα μοναδικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής και με τη δύναμη της θέλησης και τον συνεχή αγώνα της για επιβίωση, αφιέρωσε τη ζωή της στην διατήρηση της εθνικής και ιστορικής μνήμης, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης. Το θεατρικό έργο ανεβαίνει από το Ίδρυμα Ιωνία της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας και τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση των Ιδρυμάτων και του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως.


Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÐÁÑÁÊÏËÏÕÈÇÓÅ ÔÇÍ ÈÁÔÑÉÊÇ ÐÁÑÁÓÔÁÓÇ ÖÉËÉÙ ×ÁÉÄÅÌÅÍÏÕ ÓÔÏ ÈÅÁÔÑÏ ÂÅÁÊÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI 2642948-1024x650 23112016_parast_1

«Είναι μεγάλη μου τιμή που υποδύομαι την Φιλιώ Χαϊδεμένου» έχει δηλώσει η κυρία Δέσποινα Μπεμπεδέλη, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη παράσταση ως «μία από τις σπουδαιότερες στιγμές στην καλλιτεχνική της πορεία».

23112016_parast_12

Η Φιλιώ Χαϊδεμένου γεννήθηκε 28 Οκτωβρίου 1899 έφυγε από τη ζωή, λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της. Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της. Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, έγινε η αφορμή να γεννηθεί μια ιδέα για την εξιστόρηση της ζωής της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες. Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.

23112016_parast_13 23112016_parast_14 23112016_parast_17

Μία παράσταση που αξίζει να δουν όχι μόνο όσοι έχουν ρίζες από τη Μικρά Ασία, αλλά και κάθε Έλληνας. Μία παράσταση, πλήρους αισθητικής, που πραγματικά θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου θεατρόφιλου. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, αλλά και στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, που στηρίζει τις παραδόσεις, τις ρίζες, τον πολιτισμό.

Θέατρο Βεάκη: Στουρνάρη 32, Εξάρχεια
Τηλ : 2105223522

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS