Για τη Θράκη στις εθνικές εκλογές

  • Dogma
άνθιμος

Οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο για τη χώρα και σε περιβάλλον πολλαπλά δύσκολο και φορτισμένο.

Οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο για τη χώρα και σε περιβάλλον πολλαπλά δύσκολο και φορτισμένο.

Στην Θράκη, μια περιοχή όπου οι πολίτες έδειξαν ότι διαθέτουν ήθος και υπομονή και ότι διαπνέονται από ουμανιστικά αισθήματα ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης, είναι εθνική ανάγκη να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.

Μιά σειρά ενεργειών των τεσσάρων μητροπολιτών της Θράκης μέχρι τώρα, επεδίωξαν να κρατήσουν την μειονότητα ελεύθερη, αξιοπρεπή, μα αδιάσπαστα ενωμένη με την πλειονότητα, ώστε να μην γίνει αντικείμενο εκμεταλλεύσεως εσωτερικών μηχανισμών ή εξωτερικών επεκτατισμών. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν οι πολιτικοί σχηματισμοί αλλά και οι ψηφοφόροι.

Με «λογισμό και όνειρο» χρειάζεται να γίνουν επιλογές οι οποίες θα ενισχύουν τις αξίες της ανοιχτής και ανεκτικής κοινωνίας, καθώς και της ενότητος στη διαφορά.

Δεν πρέπει να ασκηθούν ξανά, οι παλαιές πρακτικές κομματικού τεμαχισμού της κοινωνίας και ελέγχου του ελεύθερου φρονήματος και της επιλογής των πολιτών.

Οι απόπειρες αλλοίωσης της πολιτικής εκπροσωπήσεως του εκλογικού σώματος της Θράκης, είναι ένα «επικίνδυνο μονοπάτι» στο οποίο ήδη περπατάμε, αλλά αν δεν αναστρέψουμε την πορεία μας θα μας βγάλει σε «κακή λεωφόρο».

Βλέπουμε και κατανοούμε τη δίνη που άρχισε να στροβιλίζει την Ευρώπη και προβλέπεται να είναι ατέρμονη. Δεν θέλουμε να μας αγγίξει.

Ας αποτρέψουμε, λοιπόν, κοντόφθαλμες κομματικές τακτικές, έχοντας ανοιχτά τα μάτια του νου και της ψυχή μας.

TOP NEWS