Για τις εξελίξεις στην Αμφίπολη ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

  • Dogma

Τη διαβεβαίωση της Γ. Γ. του Υπ. Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη ότι θα μπορέσει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λόφο Καστά μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες στο μνημείο της Αμφίπολης αποκόμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Καρεκλά Σοφία

Τη διαβεβαίωση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη ότι θα μπορέσει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λόφο Καστά μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες στο μνημείο της Αμφίπολης αποκόμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για να τον ενημερώσει για την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη τις οποίες ο κ. Ιερώνυμος, έχοντας σπουδάσει αρχαιολογία αλλά κι έχοντας εργαστεί ο ίδιος σε ανασκαφές προτού αφιερωθεί στην ιεροσύνη, παρακολουθεί από την αρχή με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το dogma.gr είχε δημοσιεύσει αποκλειστικό ρεπορτάζ πριν από ένα μήνα το οποίο αποκάλυπτε την πρόθεση που είχε από τότε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών να καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να του δοθεί άδεια να επισκεφθεί το λόφο Καστά για να δει από κοντά την εξέλιξη των ανασκαφών.

Η Γενική Γραμματέας του Υπ. Πολιτισμού είπε στον κ. Ιερώνυμο ότι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες στο μνημείο, θα μπορέσει να το επισκεφθεί όχι μόνο για να δει από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και για να δώσει συμβουλές στο επιτελείο των ανασκαφών, ως αρχαιολόγος και ο ίδιος.

Ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος δεν παύει να ασχολείται και να παρακολουθεί θέματα που σχετίζονται με την μεγάλη του αγάπη την αρχαιολογία, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κ. Μενδώνη όχι μόνο για τα νέα ευρήματα και τις εξελίξεις των ανασκαφών στην Αμφίπολη αλλά και γενικότερα θέματα γύρω από την αρχαιολογία.

Μετά τη συνάντησή του με την κ. Μενδώνη, ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε τη σημασία του μνημείου ειδικά τη συγκεκριμένη εποχή κατά την οποία γίνεται η αποκάλυψή του.

TOP NEWS