Γιορτή της Νεολαίας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
μητρόπολη δημητριάδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 15 Μαΐου , στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας η γιορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων στη Μητρόπολη Δημητριάδος, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος.

Ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, πολλών Κληρικών και πλήθους
γονέων και παιδιών, οι νέοι στη Μητρόπολη Δημητριάδος, παρουσίασαν ένα υπέροχο πρόγραμμα, που άνοιξε ο Νεανικός Βυζαντινός χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη χοραρχία του κ. Ευσταθίου Γραμμένου, Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, ενώ το καλωσόρισμα ανέλαβαν η ομάδα των νέων του Γραφείου Νεότητας της  Μητροπόλεως, μαζί με τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων.

μητρόπολη δημητριάδος

Στη συνέχεια, η Νεανική Χορωδία «Δημητριάς», που απαρτίζεται από παιδιά του  10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, στο Αλιβέρι και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα, υπό τη διεύθυνση του κ.Βαγγέλη Μπαντελλά.

Αμέσως μετά, τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του Μητροπολιτικού Ιερού  Ναού Αγίου Νικολάου και του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Βόλου μοιράστηκαν με τον κόσμο μια μέρα του κατηχητικού, πώς δηλ. γίνεται το μάθημα του Κατηχητικού, ενώ τα χορευτικά τμήματα των ενοριών των Ιερών Ναών Αναλήψεως Βόλου, Αγίας Τριάδος Βόλου, Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας, Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς, Εισοδίων Θεοτόκου Άνω Βόλου, Αγίου Γεωργίου Αγριάς και Γεννήσεως Θεοτόκου Φυτόκου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

μητρόπολη δημητριάδος

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του γιατί «αυτό που ζούμε σήμερα είναι το αποκορύφωμα μιας μεγάλης προσπάθειας, που έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο νεανικό μας έργο.». Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο που συντελείται στις Σχολές Βυζ. Μουσικής και Αγιογραφίας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της
Τοπικής Εκκλησίας για την κοινωνικοποίηση των ΡΟΜΑ και στάθηκε ιδιαίτερα στο νεανικό έργο της Μητροπόλεως, που ενισχύεται από εξαιρετικές και ποιοτικές, σύγχρονες εκδόσεις για τα παιδιά των Κατηχητικών μας Σχολείων. Τόνισε ότι «η κατήχηση είναι έργο της Εκκλησίας, μακάρι, όμως, να συμβάλει και το σχολείο και η οικογένεια σ’ αυτό». Επεσήμανε την αξία της Παραδόσεως, «που
διαφυλάσσεται στα Κατηχητικά Σχολεία, της Ορθόδοξης Πίστης και της Ελληνικότητας, έναν ανεκτίμητο θησαυρό, που πρέπει να διαφυλαχθεί, πάση θυσία, σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή. Αυτή η Παράδοση μάς ενώνει ως λαό, είναι η παρακαταθήκη μας. Τα παιδιά μας παίρνουν αυτά τα πολύτιμα εφόδια για να έχουν μία όντως αυθεντική ζωή».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους γονείς να  στείλουν τα παιδιά τους στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στον Άγιο Λαυρέντιο, εξαίροντας το έργο που συντελείται σ’ αυτές δεκαετίες τώρα και έκλεισε ευχαριστώντας τους συντελεστές της εορτής, με επικεφαλής τον Υπεύθυνο του
Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Θεατρικό έργο «Το Δοξαστικό της παράδοσης», το οποίο παρουσιάστηκε από τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας, με τη συμμετοχή παιδιών των Κατηχητικών μας Σχολείων.

Την προηγούμενη ημέρα (14/5), πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων των Αρχιερατικών Περιφερειών Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου, για το ιεραποστολικό έτος 2015 – 2015, στις εγκαταστάσεις της 111 Π.Μ. στην Ν. Αγχίαλο.

TOP NEWS