Γλυφάδας Παύλος: Ας γίνει η ζωή μας, ζωή πίστεως, θυσίας, αγάπης

  • Dogma
Γλυφάδας

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 140 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος. Η αγρυπνία και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου, καθώς και το αφιέρωμα στον Άγιο, εντάσσονται στο πρόγραμμα καθημερινών δράσεων και εκδηλώσεων του Ναού, με τον γενικό τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας, οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο του ιερού λειψάνου και της άφθαρτης καρδιάς του Αγίου, που θα παραμείνουν στο Ναό μέχρι και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. Στον σύντομο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπική εμπειρία που είχε, από θαυματουργική επέμβαση του Αγίου, κατά την διάρκεια πολύωρης χειρουργικής επέμβασης στην οποία υπεβλήθη στην καρδιά. Με πολύ συγκίνηση περιέγραψε την εμφάνιση του Αγίου και την στήριξη που του έδωσε, μαζί με την συνεπακόλουθη θεραπεία. Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος της εποχής μας και ιδιαίτερα στη χώρα μας, αυτό που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε τον Χριστό. Και να πιστεύουμε ότι Αυτός είναι εκείνος ο οποίος ήρθε στον κόσμο για να σώσει και να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος. Έγινε άνθρωπος, ταπεινώθηκε, με μοναδικό σκοπό να μας λυτρώσει.

unnamed

Και συμπλήρωσε:
«Κάνω πρώτα στον εαυτό μου το ερώτημα: το κάνω εγώ ως Επίσκοπος; Τον ακολουθώ; Τηρώ όσα μας λέγει δια των Ευαγγελιστών και των Πατέρων της Εκκλησίας μας; Ας κάνουμε όλοι μας το ερώτημα αυτό.» Να γίνουμε υπεύθυνα πρόσωπα πίστεως, ελπίδος και αγάπης στον Χριστό μας, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος. Και θα φέρει Εκείνος τη λύση. Και τελείωσε τον σύντομο λόγο του ευχόμενος: «Ας παρακαλέσουμε τον Άγιο να πρεσβεύει για τον καθένα μας, να δώσει λύση στα άλυτα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα. Και ας γίνει η ζωή μας, όπως ήταν η ζωή του Αγίου, ζωή πίστεως, θυσίας, αγάπης και υπομονής. Γι’ αυτό και έγινε στο άγιο θυσιαστήριο συνεργάτης του Θεού μας.»

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

TOP NEWS