H Chipita ενισχύει το έργο της Αρχιεπισκοπής

  • Dogma
Chipita

Σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Αρχιεπισκοπής υπογράφηκε σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chipita κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Με το σύμφωνο αυτό, η Chipita ενισχύει τις προσπάθειες της φιλανθρωπικής εταιρείας της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της για την καλυτέρευση της καθημερινότητας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Chipita αναγνωρίζοντας τις καίριες ανάγκες της περιοχής των Ιωαννίνων που έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στη χώρα, αναλαμβάνει να παρέχει τους απαραίτητους πόρους για την ενίσχυση του εξοπλισμού και την εξασφάλιση των λειτουργικών εξόδων ενός έτους για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ιωαννίνων ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα προγράμματα απασχόλησης παιδιών άνεργων της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας, ο κ. Θεοδωρόπουλος μετέφερε την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση όλων των εργαζομένων της εταιρείας για τη δράση της «Αποστολής» αλλά και για το προσωπικό έργο του Αρχιεπίσκοπου και δήλωσε: «είναι καθήκον και ευθύνη μας να συνδράμουμε το σύνθετο και απαιτητικό έργο της «Αποστολής» που παρέχει ανακούφιση και προοπτική σε μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας που βιώνει πρωτόγνωρες δυσκολίες σε αυτή τη σκληρή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα».

?ó?? ´?ý?????S?? ?? ??P??????Q?O????HA? ? ??ü??CHIPITA---?U???ýU// ?ó?? ´?ý?????S?? ?? ??P??????Q?O????HA? ? ??ü??CHIPITA---?U???ýU// ?ó?? ´?ý?????S?? ?? ??P??????Q?O????HA? ? ??ü??CHIPITA---?U???ýU//

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρόπουλο για την προσφορά του και την ευαισθησία του, λέγοντας ότι η πρωτοβουλία του είναι εξαιρετικής σημασίας για την στήριξη οικογενειών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν. «Η απόφαση σας, είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, μας δίνει θάρρος, δείχνει το απόθεμα ψυχής και αλληλεγγύης των Ελλήνων και αποτελεί παράδειγμα για όλους εκείνους που σκέφτονται ότι δεν υπάρχει ελπίδα στην Ελλάδα». Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε, επίσης, ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος «μας αποδεικνύει πως σκοπός της ζωής μας είναι τα τάλαντα, τα χαρίσματα που έχουμε και προσπαθούμε να τα αυξήσουμε, να τα κάνουμε κτήμα και των άλλων ανθρώπων και όχι να τα κρατάμε μόνο για τον εαυτό μας».

Αναφερόμενος στην προσφορά της Chipita, o Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μίλησε για την ανιδιοτέλεια, τον σεβασμό στο συνάνθρωπο, την αίσθηση κοινωνικής ευθύνης που επιδεικνύουν στελέχη και εργαζόμενοι στην εταιρεία και αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας των παιδιών και των νέων που αποτελούν τα μεγάλα θύματα της κρίσης που σοβεί στη χώρα μας.

Η Chipita, εξάλλου, προσφέρει 500.000 προϊόντα παραγωγής της στα προγράμματα της «Αποστολής» συνεισφέροντας στις προσπάθειες ανακούφισης των προβλημάτων του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας:Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες:Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS