H συμβολή της Ελληνικής Αεροπορίας στα γεγονότα της Κύπρου το 1974

  • Dogma
Κύπρου

Ομιλία με θέμα: «H συμβολή της Ελληνικής Αεροπορίας στα γεγονότα της Κύπρου το 1974 – Αποστολή Νίκη» στο Επισκοπείο Λαυρίου.

H «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας, η Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Λαυρεωτικής & Σαρωνικού και το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής σας προσκαλούν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7μ.μ. στην ομιλία με θέμα: «H συμβολή της Ελληνικής Αεροπορίας στα γεγονότα της Κύπρου το 1974 – Αποστολή Νίκη».  Ομιλητής θα είναι ο απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Σωτήριος Παπαθανασίου, κυβερνήτης ενός εκ των αεροσκαφών NORATLAS της αποστολής.

Επιχείρηση «Νίκη» είναι η κωδική ονομασία που δόθηκε σε μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδος το βράδυ της 21ης Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Η αποστολή χαρακτηρίσθηκε από τον διεθνή τύπο ως «αποστολή αυτοκτονίας» και ήταν και η μοναδική αποστολή στρατευμάτων από την Ελλάδα με σκοπό την στρατιωτική ενίσχυση της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής.

Η ομιλία θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επισκοπείου & Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στο Λαύριο (Ηρώων Πολυτεχνείου 7 & Κακαβά στην Πλατεία Λαυρίου).

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει κέρασμα στο χώρο του Επισκοπείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

TOP NEWS