Η Ακολουθία της Τριθέκτης στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

  • Dogma

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε εχθές το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, η ιερά ακολουθία της Τριθέκτης (Κοντάκιο των Χριστούγεννων), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2015, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, η ιερά ακολουθία της Τριθέκτης (Κοντάκιο των Χριστούγεννων), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλων κ. Τιμοθέου.

Η ακολουθία της Τριθέκτης είναι ακολουθία του Βυζαντινού Κοσμικού Τυπικού που ψάλονταν στο Ναό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως.

Το ποίμνιο της Θεσσαλιώτιδος εκκλησίας ανταποκρίθηκε με αγάπη στο κάλεσμα του Σεπτού Ποιμενάρχου μας και συμπροσευχήθηκε με κατάνυξη για την έλευση της Μητροπόλεως των εορτών των ορθοδόξων Χριστιανών, δηλαδή των Χριστουγέννων.

Τους θρησκευτικούς λειτουργούς πλαισίωσαν με τις εξαιρετικές στην εκτέλεσή τους βυζαντινές υμνολογίες η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ιωάννης Δαμασκηνός» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Την χορωδία διεύθυνε ο μουσικολογιώτατος κ. Ιωάννης Παπαχρόνης, Διευθυντής της Σχολής.

TOP NEWS