Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στην Κύθνο

  • Dogma
ακολουθία του μεγάλου αποδείπνου

Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, τελέσθηκε την Δευτέρα 21 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος,στη Χώρα της Κύθνου.

Στην Ακολουθία του μεγάλου Αποδείπνου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συνευχητική παρουσία του ιερού Κλήρου της νήσου, του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιδημάρχου, Τοπικών Παρέδρων και πλήθους πιστών, κάθε ηλικίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στο κήρυγμά του, με αφορμή τις Κατανυκτικές Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ομίλησε για την Εκκλησία, ως πνευματική μητέρα, η οποία συντηρεί τον άνθρωπο από τη γέννηση έως την τελευτή του, και για το πώς, διά του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και των άλλων Αγιαστικών Της πράξεων, τροφοδοτεί την ψυχή του ανθρώπου και την ενισχύει, και προέτρεψε τους πιστούς να τις παρακαλουθούν και να συμμετέχουν σ` αυτές, απολαμβάνοντας τα πνευματικά τους ωφέλη.

ακολουθία του μεγάλου αποδείπνου

Συνεχάρη, τέλος, τους Εφημερίους της Κύθνου για την καλή τους διακονία καθώς και το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κύθνου, για την απόφασή τους να προβούν στην Αδελφοποίηση Κύθνου και Μαριουπόλεως Κριμαίας, των δύο αυτών πόλεων κοινό πνευματικό Πατέρα εχουσών τον Άγιο Ιγνατιο Κοζαδίνο, ο οποίος γεννήθηκε στην Κύθνο και έδρασε στην απομακρυσμένη περιοχή της Κριμαίας.

Ενωρίτερα, ο Δήμαρχος Κύθνου υπεδέχθη το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ στο Δημαρχειακό Κατάστημα και συνεζήτησαν για διάφορα θέματα, και κυρίως για το θέμα της Αδελφοποίησης Κύθνου και Μαριουπόλεως.

 

TOP NEWS