Η Ανάληψη του Σωτήρος Χριστού στη Μητρόπολη Καστορίας

  • Dogma
καστορίας

Τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στο Δισπηλιό Καστοριάς.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, όπου χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και εκατοντάδων πιστών χριστιανών.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Σεραφείμ, ο οποίος στο λόγο του αναφέρθηκε στην εορτή της Αναλήψεως του Χριστού.

Και μεταξύ άλλων σημείωσε χαρακτηριστικά πως η Εκκλησία δεν μας προσφέρει έναν μαγικό τρόπο ίασης των ασθενειών μας, ούτε με μαγικά σώζει την ψυχή του καθενός. Η συμμετοχή μας στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, η μετάνοιά μας, η τιμή προς την Παναγία και προς τους φίλους του Χριστού που είναι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, είναι ο δρόμος που οδηγεί τον άνθρωπο στη σωτηρία. Μέσα στην Εκκλησία και διά της ζωής της Εκκλησίας θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έρχονται σαν πελώρια κύματα στην ταραγμένη εποχή που ζούμε.

Και για όσα ζούμε σήμερα έχουμε ευθύνη όλοι μας ανεξαιρέτως. Γιατί λατρέψαμε τα είδωλα της εποχής, το χρήμα και τη σάρκα και απεμπολήσαμε όσα μάς κληροδότησαν οι πατέρες μας.

Ευχήθηκε σε όλους να χαρίσει ο Κύριός μας τη μετάνοια και την κατά Θεόν ζωή και να αξιωθούμε να ζήσουμε τη δική μας Ανάσταση , αλλά και τη δική μας Ανάληψη.

TOP NEWS