Η Αποστολή συνεχίζει την υποστήριξη άγονων ακριτικών περιοχών της Ελλάδας

  • Dogma

Στο ακριτικό Αγαθονήσι βρέθηκε για δεύτερη φορά, κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με σκοπό την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανασφάλιστων νησιωτών στα πλαίσια του 22ου οδοιπορικού υγείας.

Dogma Newsdesk

Στο ακριτικό Αγαθονήσι βρέθηκε για δεύτερη φορά, κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με σκοπό την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανασφάλιστων νησιωτών στα πλαίσια του 22ου οδοιπορικού υγείας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιο Πατούλη επισκέφθηκαν το περιφερειακό ιατρείο του Αγαθονησίου για να καταγράψουν προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν και να παραδώσουν 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Οι εθελοντές γιατροί, εξυπηρέτησαν τους κατοίκους πραγματοποιώντας τους κλινικές εξετάσεις καθώς δεν υπάρχει ιατρείο και φαρμακείο για να καλύψει τις αναγκες τους.

Ο Δήμαρχος κ. Κόττορος χαρακτήρισε “ουσιαστική” την επίσκεψη του ΙΣΑ και της » Αποστολής» επησημαίνοντας οτι: «η παρουσία σας μας δυναμώνει και μας πεισμώνει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε τις αντιξοότητες. Αποτελείτε το σημείο αναφοράς σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε και είστε στήριγμα σε ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε φάρμακα όσο και σε υγειονομικό υλικό σε αυτή την μικρή μα τόσο όμορφη ακριτική μας γωνιά. Το συγκινητικό για εμάς όλους τους κατοίκους είναι ότι δεν μας ξεχνάτε».

Ο κ. Δήμτσας ανέφερε ότι ο ΙΣΑ και η Αρχιεπισκοπη δεν είναι περαστικοί επισκέπτες αλλά εχουν υιοθετήσει τα προβλήματα των ακριτων και στέκονται δίπλα τους.

Ο κ. Πατούλης τόνισε: »Αγκαλιάζουμε τους ακρίτες της άγονης Ελλάδας, εξοπλίζουμε τα Αγροτικά Ιατρεία με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, προβαίνουμε σε κλινικές εξετάσεις υιοθετούμε τα προβλήματα τους και τις ανάγκες τους. Δημιουργούμε γέφυρες προσφοράς και ανθρωπιάς σε μια Ελλάδα που βιώνει την εγκατάλειψη”.

TOP NEWS