Η Αργολίδα υποδέχθηκε την Τίμια Χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και Τίμιο Ξύλο από το Αγιο Ορος (βίντεο)

  • Dogma
τίμια χείρα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαΐου 2016 η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου (Αφθάρτου Χειρός) της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην πόλη του Άργους και συγκεκριμένα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους.

Το Ιερό Λείψανο ης Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, μετέφεραν πατέρες της Ιεράς Μονής, ύστερα από ευλογία του Καθηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελισαίου, με επικεφαλής τον Ιερομόναχο π. Γερβάσιο. Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος κι ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, παρουσία του Ιερού Κλήρου της πόλεως και πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου. Παρών ήταν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Άργους- Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο κι η περιφερειακή σύμβουλος Ελ. Παναγιωτοπούλου.

τίμια χείρα τίμια χείρα τίμια χείρα

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου έγινε στην είσοδο της πόλης ,απ’ όπου και σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή έως τον Ιερό Ναό. Ακολούθησε ειδική δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Νεκταρίου , ο οποίος πριν το τέλος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και Ισαποστόλου, η οποία αποτέλεσε μάρτυρα της Αναστάσεως του Κυρίου. Τόνισε την ιστορική σημασία της έλευσης του Ιερού αυτού κειμηλίου στην Αργολίδα.

τίμια χείρα

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος ευχαρίστησε στο πρόσωπο των Αγιορειτών Πατέρων, τον Καθηγούμενο π. Ελισαίο για την ευλογία και την άδεια που έδωσε για την επίσκεψη του ιερού Λειψάνου στην Αργολίδα. Στην συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός. Σύμφωνα με πρόγραμμα θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών. Στο καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους θα παραμείνει έως την Πέμπτη 2 Ιουνίου το απόγευμα.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

TOP NEWS