Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα

  • Dogma

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε πριν απο λίγο στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου της οδού Ψαρών, η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, παρουσία 20 αρχιερέων.

Γιώργος Φερδής

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε πριν απο λίγο στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου επί της οδού Ψαρών, η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, παρουσία 20 αρχιερέων.

Αυτή την ώρα τελείται η συνοδική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

«Θα είμαι κοντά στους ανθρώπους της Μητροπόλεως μου ως αδερφός τους» σημείωσε ο νέος μητροπολίτης των Νέων Χωρών Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας, ευχαριστόντας τον τριαδικό Θεό.

Μεγάλη αναφορά έκανε στον γέροντά του μακαριστό μητροπολίτη Ελασσώνος Βασίλειο τον οποίο χαρακτήρισε δάσκαλό του και ότι η πορεία του δίπλα στον μακαριστό ήταν μια διδασκαλία.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα τάλαντα που έχουν οι άνθρωποι και το πως πρέπει να τα χρησιμοποιούν και ιδιαίτερα για τα τάλαντα που έχει ο νέος Μητροπολίτης.

«Τα τάλαντα που σου έδωσε ο Θεός τα αύξησες και τα χρησιμοποίησες για την Εκκλησία και όχι για προσωπικό σκοπό γι’ αυτό και τώρα η Εκκλησία στο ανταποδίδει» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος κάνοντας και ο ίδιος αναφορά στον Μακαριστό Βασίλειο βαθιά συγκινημένος.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε στον κ. Χαρίτωνα να έχει μια λαμπρή πορεία στην Μητρόπολή του και να είναι συνεχιστής στο έργο του προκατόχου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν 20 χρόνια η χειροτονία του μακαριστού μητροπολίτη Βασιλείου έγινε στον ίδιο ναό που έγινε σήμερα και η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα.

TOP NEWS