Η εορτή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα

  • Dogma

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Αγάπης, Πίστης και Ελπίδας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Πάτρα.

Καρεκλά Σοφία

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Αγάπης, Πίστης και Ελπίδας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Πάτρα.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός κατά τον οποίο μίλησε ο αρχιμανδρίτης πατήρ Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Ο κ. Χρυσόστομος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη σχέση των αγίων μαρτύρων με τον Σταυρό και την Ανάσταση και την αξία που έχει η ζωή «η οποία μέσα από τις θυσίες, την υπέρβαση του εαυτού μας και την μυστηριακή ζωή οδηγεί στη θέωση». Στη συνέχεια, εξήρε το πνευματικό, κατηχητικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται στην ενορία της Αγίας Σοφίας και επαίνεσε τους ιερείς του ναού.

Το έργο της συγκεκριμένης ενορίας περιλαμβάνει συνεχή λειτουργική ζωή, συσσίτια, κοινωνικά φροντιστήρια, φοιτητικές ομάδες καθώς και πλήθος άλλων πνευματικών δραστηριοτήτων.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, ο κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τους χώρους προετοιμασίας του φαγητού που προορίζεται για άπορους συνανθρώπους μας (πάνω από 200 μερίδες κάθε μέρα) και συζήτησε με τους εθελοντές που ασχολούνται με τα συσσίτια.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε Λιτανεία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Πατρών. Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε όλους όσοι κοπιάζουν στο έργο της ενορίας και συνεχάρη τη νεοσύστατη μπάντα της η οποία δημιουργήθηκε από μέλη των νεανικών ομάδων της ενορίας.

TOP NEWS