Η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου σε κάθε γωνιά της χώρας(ΦΩΤΟ)

  • Dogma

Με κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Dogma Newsdesk

Με κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Οι πιστοί κατέκλυσαν τους κατά τόπους ναούς της Ελλάδας και τίμησαν το πρόσωπο της Παναγίας σε μια γιορτή ύμνο στη ζωή και την νίκη της επί του θανάτου.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πειραιά.

Χιλιάδες πιστοί κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στις πλαγιές του Βερμίου για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά.

Στον Λαγκαδά, ο μητροπολίτης κ. Ιωάννης, προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα εορτάστηκε σήμερα η Κοίμηση της Θεοτόκου στον βυζαντινό ναό της Παναγία της Παναξιώτισσας στη Γαυρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας.

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμουπόλεως Σύρου τέλεσε την Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολή Κηφισίας, ιερουργούντος του μητροπολίτη κ. Κυρίλλου.

Εκατοντάδες προσκυνητές παρευρέθηκαν στην ιερά μονή της Παναγίας της Γηροκομήτισσας στην Πάτρα, για να τιμήσουν τη Θεοτόκο.


*Στιγμιότυπο απο τον εσπερινό της εορτής

Σε κατάμεστες από πιστούς εκκλησίες εορτάστηκε στην Κέρκυρα η Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον μητροπολιτικό ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η Κοίμηση της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Με ιεροπρέπεια, η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, με επίκεντρο του εορτασμού τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

TOP NEWS