Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Πατρών

  • Dogma
αγίου χαραλάμπους

Στα Τσουκαλέικα Πατρών τίμησε τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους η Μητρόπολη Πατρών.

Στον ανεγειρόμενο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλείκων, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος εχαρακτήρισε ως θαύμα στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής και γενικότερης κρίσεως, ετελέσθει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, τη συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους ευσεβών Χριστιανών από τα Τσουκαλέικα και την ευρύτερη περιοχή.

αγίου χαραλάμπους

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για τα χαρακτηριστικά στοιχεία της ζωής του Αγίου Χαραλάμπους και εν συνεχεία ανεφέρθη στο θαυμαστό γεγονός της προόδου των εργασιών ανεγέρσεως του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, στο τόπο που ευρίσκετο ο καταστραφείς από τον σεισμό του 2008, παλαιός Ιερός Ναός.

αγίου χαραλάμπους

Το καλοκαίρι, είπε ο Σεβασμιώτατος, πρώτα ο Θεός θα τελέσουμε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού. Ήδη δημοπρατήθηκε το δάπεδο, ενώ το τέμπλο έχει κατασκευασθεί και αναμένει την τοποθέτησή του. Τοποθετούνται πλέον τα παράθυρα και οι πόρτες, ενώ άρχισε η εξωτερική βαφή του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους.

Από τα βάθη της ψυχής του, ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον ευλαβέστατο Ιερέα π. Δημήτριο Μπιλιανό, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους Ενορίτες, οι οποίοι όντας μια γροθιά, με ζέουσα καρδιά, αγωνίζονται παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, να περατωθή ο Ναός. « Θέλω να καθησυχάσω τον π. Δημήτριο, είπε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αγωνιά για το πως θα πληρωθή το δάπεδο, το οποίο ήδη παραγγέλθη. Όπως κάθε οικογένεια έκανε ένα παράθυρο, έτσι κάθε σπίτι θα κάνη και ένα τετραγωνικό μάρμαρο και το πρόβλημα θα λυθή. Είμαι βέβαιος, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ότι όλα θα γίνουν με την χάρη του Θεού, ταίς πρεσβείαις του Αγίου Χαραλάμπους και την βοήθεια του φιλαγίου Λαού».

αγίου χαραλάμπους

Τέλος, επήνεσε όλους και τους ευχαρίστησε, λέγοντας ότι ο κόπος τους και η ζέση της καρδιάς τους για να κτισθή ο Ναός του Αγίου Χαραλάμπους, κατεγράφησαν και καταγράφονται από Αγγέλου χέρι στο βιβλίο του Ουρανού και ο Κύριος θα πέμψη, δρόσον χάριτος, σταλαγμόν και γλυκασμόν αγάπης στις καρδιές των ευσεβών Τσουκαλαίων.

αγίου χαραλάμπους

TOP NEWS