Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Κέρκυρα

  • Dogma

Τον προστάτη των ναυτικών, Άγιο Νικόλαο τίμησε η Ιερά Μητρόπολη κερκύρας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο χωριό Κάτω Γαρούνας. Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου, χαρακτηρίζοντάς τον ως Φωστήρα και Στύλο της Ορθοδόξου Πίστεώς μας. Ο Άγιος Νικόλαος δίδαξε την παραδεδομένη από τον Κύριό μας Αλήθεια, αποτελόντας με τη ζωή του και τους πνευματικούς αγώνες που έδωσε εναντίον των αιρέσεων, παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Χριστιανούς.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 ο κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (των Γερόντων), στην πόλη της Κέρκυρας.
Ο Μητροπολίτης υπογράμμισε τις δωρεές του Παναγίου Πνεύματος που λαμβάνει ο άνθρωπος, ο οποίος ακολουθώντας το Χριστό φθάνει στην Αγιότητα. Όλη του η ζωή αποτελεί μια συνεχή αναφορά σε Εκείνον, ζει προς Δόξαν Εκείνου, χωρίς όμως να χάνει την ιδιοπροσωπεία του. Το κάλεσμα της εν Χριστώ ζωής απευθύνεται σε όλους τους πιστούς. Ο Κύριό μας καταξιώνει ανθρώπους δια μέσου των αιώνων, τους Αγίους του, δείχνοντάς μας τη συνεχή παρουσία του Παρακλήτου εις τον κόσμο.

Ο Άγιος Νικόλαος, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, υπήρξε ένας Πνευματικός ηγέτης, τόσο της περιοχής των Μύρων της Μικράς Ασίας στην οποία ήταν Επίσκοπος, όσο και ολόκληρου του Ορθόδοξου κόσμου. Ορθοτόμησε τον λόγο της Αληθείας λαμβάνοντας μέρος στην εν Νικαία Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο το 325, παραδίδοντάς μας το Σύμβολο της Πίστεώς μας.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι στη σημερινή εποχή της πνευματικής πενίας, χρειάζονται Πνευματικοί ηγέτες του αναστήματος του Αγίου Νικολάου και ευχήθηκε ο Κύριό μας δια πρεσβειών του Αγίου να δίδει τη χάρη του σε όλους μας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε αναγνώστη το Νικόλαο Παλαιολόγο.

TOP NEWS