Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Brooklyn στη Νέα Υόρκη

  • Dogma

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, στο ομώνυμο ιερό Μετόχη της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ο εφημέριος, Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος πατέρας Μελέτιος Μπουγάς, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και η Φιλόπτωχος Αδελφότης του Ιερού Μετοχίου, οργάνωσαν ένα εορταστικόν διήμερον με αφορμή τη συμπλήρωση 33 ετών από την ίδρυση του ναού.

Το Σάββατον 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ´ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της εν Αστορία Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Ζαχαρής, ενώ συμμετείχαν οι πατέρες της Μονής και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Μακρής, ο οποίος κήρυξε τον Θείον λόγον.

Ακολούθως, η Φιλόπτωχος Αδελφότης παρέθεσεν εορταστικό δείπνο προς όλους τους παρευρισκομένους, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Μετοχίου. Ανήμερα του Αγίου Νικολάο, τελέστηκε πανηγυρικός Όρθρος και πανηγυρικόν ιερατικόν συλλείτουργον. Το Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος.

Ακολούθως, η Φιλόπτωχος Αδελφότης παρέθεσε εορταστικό γεύμα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος συνεχάρη τον εφημέριον, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, για το ζήλο και την επιμέλειαν που επιδεικνύουν στην φροντίδα του Ιερού Μετοχίου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή, η Εορταστική Συνεστίασις στο κέντρον εκδηλώσεων REX MANOR, στο Μπρούκλιν, η οποία είχε οργανωθεί με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 33 ετών από την ίδρυση του Ιερού Μετοχίου. Κορυφαίο γεγονός της συνεστίασης ήταν η εκδήλωση τιμής προς τα πρόσωπα των μελών του Ιερού Ναού κ.κ. Παναγιώτου Γιαννοπούλου, Χρήστου Βέλλιου και Θεοφάνη Γκουρνέλου, για την πολύτιμη και πολυετή προσφοράν τους.

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Ζαχαρής απέδωσε στους τιμωμένους την Εύφημον Μνείαν συνοδευόμενη από μετάλλιο και συγχαρητήριο μοναστηριακό γράμμα. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής, παρουσιάζοντας ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

TOP NEWS