Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λαμία

  • Dogma

H μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος, του θαυματουργού, εορτάσθηκε πανηγυρικώς εχθές στην Ενορία Αγίων Θεοδώρων Λαμίας, στην οποία φυλάσσεται παλαιά θαυματουργός εικόνα του Αγίου.

H μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος, του θαυματουργού, εορτάσθηκε πανηγυρικώς το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στην Ενορία Αγίων Θεοδώρων Λαμίας, στην οποία φυλάσσεται παλαιά θαυματουργός εικόνα του Αγίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ταπείνωση, την κατά Θεόν μόρφωση και τα θαύματα που επιτελούσε και συνεχίζει να επιτελεί ο Άγιος Σπυρίδων. Τέλος ευχήθηκε ο Άγιος να σκεπάζει και να περιφρουρεί όλους από κάθε κακό και να φωτίζει με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο που επιχειρείται μια προσπάθεια αποχριστιανοποιήσεως της Ελλάδος.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Παύλο Λιάσκο.

Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία μιας ευχάριστης και ωραίας επικοινωνίας με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τους ενορίτες.

TOP NEWS