Η Εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στην Ελευθερούπολη

  • Dogma
θεοδώρου

Η Εκκλησία που παροικεί στην Ελευθερούπολη τίμησε σήμερα την ανάμνηση του Θαύματος Κολλύβων Αγίου Θεοδώρου Του Τήρωνος.

Το Σάββατο της πρώτης εβδομάδος των νηστειών, 19 Μαρτίου 2016 εορτάσθηκε η ανάμνησις του δια κολλύβων θαύματος του μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος στον εορτάζοντα Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Ελευθερούπολης.

DSC_00201

DSC_00193

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε τη Θεία λειτουργία πλαισιωμένος από τους Ιερείς και Διακόνους της πόλεως.

DSC_00142 θεοδώρου

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στο ιστορικό γεγονός της ημέρας. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας μαζί με τον κλήρο και παρουσία πλήθους πιστών ετέλεσαν Τρισάγιο υπέρ Μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως πάντων των Κεκοιμημένων αδελφών και πατέρων του Κοιμητηρίου της πόλεως.

DSC_0031

ακούστε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως


 Σήμερα, 43 ημέρες πριν το Πάσχα, τιμάται η ανάμνηση Θαύματος Κολλύβων Αγίου Θεοδώρου Του Τήρωνος… Διαβάστε περισσότερα εδώ

O άγιος Θεόδωρος ο Τήρων, καταγόταν από χωριό της Αμάσειας στη Μαύρη Θάλασσα και έζησε στο χρόνια των αυτοκρατόρων Μαξιμιανού και Μαξιμίνου. Ονομάζεται Τήρων, διότι κατετάγη στο στράτευμα των Τηρώνων, δηλ. των νεοσύλλεκτων. Στη διάρκεια των διωγμών του Διοκλητιανού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το στράτευμα επειδή ήταν χριστιανός και πήγε στα Ευχάιτα… Διαβάστε εδώ  περισσότερα για τον βίο του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

TOP NEWS