Η εορτή του Ευαγγελισμού στην Παρηγορήτισσα

  • Dogma
εορτή του ευαγγελισμού

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και υπό τη σκέπη του μεγαλοπρεπούς Ναού της Παρηγορήτισσας εορτάστηκε στην Άρτα η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την Πέμπτη το απόγευμα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την επικείμενη εορτή του Ευαγγελισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης ευχήθηκε σύντομα ο ιστορικός ναός της Παρηγορήτισσας, ο οποίος αποτελεί το στολίδι της πόλεώς μας, να αποτελέσει κέντρο έντονης λειτουργικής δραστηριότητας. Με καλή θέληση και συνεργασία μεταξύ Αρχαιολογίας και Μητροπόλεως μπορεί να αποδοθεί στην τοπική μας Εκκλησία και όπως παλαιά να τελούνται οι Ακολουθίες και τα Μυστήρια, ικανοποιώντας χρόνιο αίτημα των Αρτινών.

Την Παρασκευή το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή της εθνικής Παλιγγενεσίας. Ο Σεβασμιώτατος, στο σύντομο μήνυμά του, αναφέρθηκε στη θυσία των προγόνων μας για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι, διατηρώντας την πίστη και τις παραδόσεις μας. Αξίες που πρέπει και οι Νεοέλληνες να διαφυλάξουμε και να μεταδώσουμε σε όλο τον κόσμο, ο οποίος σήμερα έχει ανάγκη του Ευαγγελικού γνήσιου και Ορθόδοξου μηνύματος όπως πηγάζει από τη σημερινή μεγάλη εορτή.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Ελευθερίας, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της πόλεως ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, της Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας. Όλγας Γεροβασίλη, των τοπικών Αρχόντων, της ηγεσίας του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών επισήμων.

TOP NEWS