Η ΚΣΤ′ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Εκκλησιών και Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας

  • Dogma

Η «ΚΣΤ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Μητροπόλεων θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία από 3 έως 5 Νοεμβρίου, με θέμα: «Εξωχριστιανικές, αιρετικές και αποκρυφιστικές θεωρήσεις περί του Χριστού».

Ξένη Δημοσίευση

Η «ΚΣΤ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας» θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία από 3 έως 5 Νοεμβρίου, με θέμα: «Εξωχριστιανικές, αιρετικές και αποκρυφιστικές θεωρήσεις περί του Χριστού».

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εντεταλμένοι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και έχουν Πανορθόδοξη απήχηση, καθόσον ασχολούνται με τα θέματα της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού και την προσφώνηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Στη συνέ-χεια θα αναγνωσθούν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εργασιών θα ολοκληρωθεί με την Εισήγηση του Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου: «Ο Χριστός και ο σύγχρονος θρησκευτι-κός συγκρητισμός».

TOP NEWS