Η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως τίμησε τον Άγιο Νικόλαο

  • Dogma

Τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας τον Θαυματουργόν πανηγύρισε η Ελευθερούπολη στον εορτάζοντα ιστορικό, υπόσκαπτο και κατανυκτικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας τον Θαυματουργόν πανηγύρισε η Ελευθερούπολη στον εορτάζοντα ιστορικό, υπόσκαπτο και κατανυκτικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το εσπέρας του Σαββάτου 5ης Δεκεμβρίου ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στον βίο του τιμώμενου Αγίου, τονίζοντας τα κυριώτερα πνευματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εορταζομένου Αγίου, την Αγάπη και τη Φιλευσπλαχνία του.

Τον Βυζαντινό χορό των ιεροψαλτών εκόσμησε με την παρουσία του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Πάρης, Καθηγητής της Ερμηνείας και Εκτέλεσης Ψαλτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την κυριώνυμο ημέρα εορτής, ήτοι Κυριακή 6ης Νοεμβρίου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από τον ιερό Κλήρο της πόλεως. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου ο οποίος αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που κατέστησαν τον Άγιο Νικόλαο στη συνείδηση του πληρώματος, ως κανόνα Πίστεως, εγκρατείας διδάσκαλον και εικόνα πραότητος.

Στην Ακολουθία παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπον Αναστασιάδη, τον Διοικητή της Μονάδας MLRS Αντισυνταγματάρχη κ. Παναγιώτη Καψανάκη, και πλήθος ευλαβών πιστών που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετεθη δεξίωση προς όλους στο Πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

TOP NEWS