Η Μητρόπολη Κεφαλληνίας χορήγησε στο Δήμο εξοπλισμό για τα Γηροκομεία

  • Dogma
μητρόπολη κεφαλληνίας

Σε μια εξαιρετικά σημαντική χορηγία προς το Δήμο Κεφαλλονιάς προχώρησε σήμερα το πρωί η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, με πρωτεργάτη αυτής πάντα τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο.

Η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας χορήγησε εξοπλισμό για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, καθώς επίσης  και  για το Γηροκομείο Ληξουρίου.

Ο εξοπλισμός έφτασε στο νησί  από την Γερμανία, με μέριμνα της Ελληνικής Ορθοδόξου Ενορίας Ροϊτλινγκεν Τυβίγγης.

μητρόπολη κεφαλληνίας

μητρόπολη κεφαλληνίας

Το παρών στην παράδοση των αντικειμένων της χορηγίας σε χώρο του νέου Γηροκομείου Αργοστολίου, έδωσαν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Γεράσιμος Αποστολάτος και ο Διευθυντής του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Διονύσης Ραζής.

Ο χορηγηθείς εξοπλισμός περιελάμβανε 26 φωτιστικά για κρεβάτια τροφίμων, 2 σύγχρονα ηλεκτρικά αναπηρικά καρότσια αυτοκινούμενα, 19 καροτσάκια Πι, 32 ειδικά τραπεζάκια/κομοδίνα, 67 πολυθρόνες, 18 τετράγωνα τραπέζια, 1 μακρόστενο τραπέζι, 1 μικρό ψυγείο, 12 καροτσάκια μπάνιου και 4 αναπηρικά καροτσάκια – ανυψωτικά.

Πρόκειται για μια κίνηση που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το ανθρώπινο πρόσωπο της Εκκλησίας μας, αλλά και την ετοιμότητα του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, με τις ενέργειες του οποίου έφτασε ο εξοπλισμός στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου Γηροκομείου Αργοστολίου και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τα νέα κτίρια που κατασκευάζονται και τους σύγχρονους χώρους που περιέχουν.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς εκφράζει τις βαθύτερες ευχαριστίες του προς την Ιερά Μητρόπολη και προσωπικά προς τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριο, και δηλώνει την συνεχή και αμέριστη στήριξή του στο έργο του.

TOP NEWS