Η Μητρόπολη Λαγκαδά τίμησε τον Άγιο Σπυρίδωνα

  • Dogma

Επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, του Θαυματουργού και επί της ευκαιρίας της συμπληρώσεως έξι ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Σπυρίδωνος, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερόν Μνημόσυνον

Επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, του Θαυματουργού και επί της ευκαιρίας της συμπληρώσεως έξι ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Σπυρίδωνος, τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2015, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερόν Μνημόσυνον, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου και Καθηγουμένου της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, κ.κ. Αποστόλου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων, Θερμών κ.κ. Δημήτριος και Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος.

Μεταξύ των άλλων που προσήλθαν για να τιμήσουν τον εορταζόμενον Άγιον και τη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου, ήταν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, Ιερείς της Ιεράς ημών Μητροπόλεως, οι κατά σάρκα συγγενείς, καθώς και πολλά πνευματικά τέκνα του αειμνήστου Μητροπολίτου Λαγκαδά Σπυρίδωνος.

Στις ομιλίες του τόσο ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ.κ. Απόστολος, όσο και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκαν στην μνήμη του αειμνήστου Γέροντος κάνοντας ιδιαίτερο λόγο τόσο για την απλότητα και την ταπεινοφροσύνη που είχε, όπως και ο Άγιος του οποίου το όνομα έφερε, όσο και για την αγωνιστική προσωπικότητά καθώς και το πλούσιο πνευματικόν, ποιμαντικόν, και φιλανθρωπικόν έργον που επιτέλεσε καθ΄ όλην της διάρκειαν της ποιμαντορίας του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου, τελέσθηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος.

TOP NEWS