Η πρώτη του έτους στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως

  • Dogma

Την 1η Ιανουαρίου 2016 εορτάσθηκε με την συνήθη εκκλησιαστική λαμπρότητα η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Μεγάλου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας του Μεγάλου και ουρανοφάντορος, σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεώς Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως, πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Αντί Θείου κηρύγματος, στην ώρα του κοινωνικού ο Πρωτοσύγκέλλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου μας «Eπί τη Aνατολή του Νέου Έτους».

DSC_0048

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει, παρουσία του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλλιπου Αναστασιάδη με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Ανώτερου Διοικητού Φρουράς Ελευθερούπολης Συνταγματάρχου κ. Άγγελου Δογραμματζή, του Διοικητή της Μονάδας MLRS Αντισυνταγματάρχου κ. Παναγιώτη Καψανάκη, του Διοικητή της 323 Τ.Χ ΛΕ κ. Σπυρίδωνα Σκευά, λοιπών εκπροσώπων Πολιτιστικών φορέων της πόλεως και ευλαβών χριστιανών της πόλεως.

Εν συνεχεία, όπως κάθε χρόνο όλοι, Αρχές και λαός μετέβησαν στο Επισκοπείο της πόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος, παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Νειλουπόλεως κ. Γεναδίου, ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε τα δέοντα στους παρισταμένους. Το κομμάτι με το φλουρί έπεσε στον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, στον οποίο ως δώρο έδωσε ο Σεβασμιώτατος μία επάργυρη εικόνα του Χριστού με την παράσταση «Άμπελος».

Διαβάστε εδώ το μήνυμα του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως για τη νέα χρονιά

TOP NEWS