Ηχηρό μήνυμα για τη Μακεδονία έστειλε η Καστοριά

  • Dogma
μακεδονία

Συγκέντρωση για την Μακεδονία πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Καστοριάς, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και το όνομά της δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Παρόντες στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο γείτονας Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο Δήμαρχος Νεστορίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους Ορεστικού, τοπικοί φορείς και πλήθος λαού που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ο Μητροπολίτης Καστορίας στον λόγο του αναφέρθηκε στη γη της Μακεδονίας και στην πόλη της Καστοριάς, που φιλοξενεί στα χώματά της τα οστά του Γερμανού Καραβαγγέλη και του Παύλου Μελά.

Επίσης, κατέθεσε δηλώσεις σκοπιανών πολιτικών προσώπων, οι οποίοι υπεραμύνθηκαν της σλαβικής τους καταγωγής και της κατασκευασμένης σχέσης τους με την Μακεδονία.

Ως επιστέγασμα της ομιλίας του χρησιμοποίησε έναν σύνθημα που είδε γραμμένο σε έναν τοίχο ο νομπελίστας ο Σεφέρης στην Κύπρο, το οποίο έλεγε «Την Ελλάδα θέλωμεν κι ας τρώγωμεν πέτρες». Και τόνισε στεντόρεια τη φωνή ο κ. Σεραφείμ : «Κι εμείς τί θέλουμε; Την Μακεδονία θέλουμε κι ας τρώμε πέτρες».

007 eb1ee66d37aeca56a859fd3775b43787_L μακεδονία 005

 

TOP NEWS