«Ιεραποστολικές αναμνήσεις από το Κονγκό» στη Μητρόπολη Κομοτηνής

  • Dogma
μητρόπολη κομοτηνής

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της ιεραποστολής κατά τη δευτέρα εβδομάδα των Νηστειών στη Μητρόπολη Κομοτηνής και Μαρωνείας.

Η εκδήλωση στη Μητρόπολη Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε το απόγευμε της Πέμπτης 31 Μαρτίου 2016 με σχετική πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

μητρόπολη κομοτηνής

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα της Εστίας της Χριστιανικής Ενώσεως Κομοτηνής, όπου στεγάζεται το Γραφείο Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής επραγματοποιήθη σχετική εκδήλωση με ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα με θέμα: ‘’Ιεραποστολικές αναμνήσεις από το Κογκό’’.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας προεβλήθη ψηφιακό υλικό, το δε ακροατήριο είχε την ευκαιρία να θαυμάση το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην Αφρικανική Ήπειρο και να δοξολογήση το Όνομα του Τριαδικού Θεού, που και εν ημέραις εσχάταις συνεχίζεται η σωτήριος αποκάλυψίς Του και οι άνθρωποι δέχονται βάπτισμα μετανοίας και σωτηρίας.

μητρόπολη κομοτηνής

Πριν την έναρξιν της ομιλίας ο Ποιμενάρχης της κατά Μαρώνειαν και Κομοτηνήν Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα για τον κόπο που υπεβλήθη και τη διάθεσή του να καταθέσει τη μαρτυρία της ξεχωριστής αυτής εμπειρίας, ενώ παραλλήλως ευχαρίστησε το ακροατήριο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας και συνεόρτασε αυτή την ιεραποστολική επέτειο με την ελπίδα μιάς παρόμοιας εμπειρίας στα όρια των Επαρχιών του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

μητρόπολη κομοτηνής

TOP NEWS