Ιεραπύτνης: «Η τεχνολογία κατά τον λόγο του Χριστού είναι ευεργετική για τον άνθρωπο»

  • Dogma

“Η επιστημονική γνώση και τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της έρευνας, είναι ευεργετικά για τον άνθρωπο, κατά τον λόγο του Χριστού» τόνισε ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης κατα την έναρξη του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Αστροφυσική εξαιρετικών συνθηκών σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύμπαν».

Θεοδώρα Αβαγιανού

“Η επιστημονική γνώση και τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της έρευνας, και εν προκειμένω της Αστροφυσικής, είναι ευεργετικά για τον άνθρωπο, κατά τον λόγο του Χριστού τόνισε ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης κατα την σημερινή έναρξη του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Αστροφυσική εξαιρετικών συνθηκών σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σύμπαν».

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο Δρ. κ. Εμμανουήλ Αγγελάκης ευχαρίστησε όλους όσους συνέλαβαν την ιδέα πραγματοποίησης και συντέλεσαν στην υλοποίηση του συνεδρίου, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ραδιοαστρονομίας Max Plank με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

Όπως σημείωσε ο ιεράρχης «στα βιβλικά κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης και της Καινής Διαθήκης χρησιμοποιούνται μοναδικές και ζωντανές εκφράσεις που περιγράφουν την ομορφιά, τη σοφία και το μεγαλείο του ουρανού, των αστέρων και όλου του σύμπαντος».

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί την ανάπτυξη της Αστροφυσικής Επιστήμης και γενικότερα την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης ως δυνατότητα του ανθρώπου να συναντήσει τον Θεό και να βρεί το βαθύτερο σκοπό της Δημιουργίας του ανθρώπου και του κόσμου. Ο Αϊνστάιν (Einstein) πίστευε ότι η θρησκεία χωρίς την επιστήμη είναι τυφλή, αλλά και η επιστήμη χωρίς τη θρησκεία είναι κουτσή, δεδομένου ότι και οι δύο έχουν στόχο την αλήθεια».

«Η επιστήμη, κατά τον Πλάτωνα, είναι η προσπάθεια του ανθρώπου μέσα από την έρευνα του επιστητού, του κτιστού, δηλ. του αισθητού κόσμου, να κατακτήσει την τέλεια και αληθινή γνώση, ενώ η Θεολογία ενδιαφέρεται για τη γνώση και την αποκάλυψη του Ακτίστου, δηλ. του Θεού μέσα από την κτιστή δημιουργία».

Τέλος, ο κ. Ευγένιος ευχήθηκε για την πραγματοποίηση των επιστημονικών στόχων της συνάντησης αυτής και των επιστημονικών επιτευγμάτων των διεθνών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Οργανισμών που εκπροσωπούν.

TOP NEWS