Ιερατικό συνέδριο στη Μητρόπολη Κορίνθου

  • Dogma
ιερατικό συνέδριο

Με εξαιρετική επιτυχία και την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, το 21ο Ιερατικό Συνέδριο, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο.

Το ιερατικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία της περιόδου του κατανυκτικού Τριωδίου, που είχε ως θέμα: «Την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τον Κληρικό» και με ομιλητή τον Αιδεσ/το κ. Παναγιώτη Μαυραγάνη, Ιερατικώς προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

index (4)

Αμέσως μετά την Ι. Ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος έλαβε τον λόγο και αφού ομίλησε εισαγωγικά περί «των σημείων των καιρών», παρουσίασε και κάλεσε στο βήμα τον ομιλητή, ο οποίος με σαφήνεια, Αγιογραφική τεκμηρίωση, Αγιοπατερικά χωρία και «πνευματικώ τω τρόπω» ανέπτυξε το θέμα του, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της Μ. Τεσσαρακοστής, επισημαίνοντας τις υποχρεώσεις και τις ευκαιρίες του Κληρικού, που του προσφέρει η Εκκλησία μας κατά την Μ. Τεσσαρακοστή, προς ωφέλεια των Πιστών.

index (2)

Στην συνέχεια ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος παρουσίασε, ως σύνδεσμός, την συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως μας με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Μ.) της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφερόμενος στο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των για την πραγματοποίηση ειδικού επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα: «Η ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στην σύγχρονη πραγματικότητα», στο οποίο καλούνται υποχρεωτικά όλοι οι Κληρικοί μας να συμμετάσχουν.

index (3)

Η άκρως ενδιαφέρουσα αυτή Συνεδρία έληξε με ποιμαντικές συμβουλές εν όψει της διαμορφούμενης καταστάσεως στον Ελλαδικό χώρο και διοικητικές διευκρινήσεις του Σεβ. Ποιμενάρχου μας προς τους παρισταμένους ιερείς για τρέχοντα Εκκλησιαστικά θέματα, αφού συνεχάρη τους ομιλητές και ευχήθηκε στους Κληρικούς «Καλή Αγία και Μ. Τεσσαρακοστή».

index

TOP NEWS