ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «Η ενότητα του λαού μας είναι το κυριότερο ζητούμενο..»

  • Dogma

“Οι Έλληνες αντέχουν. Αυτή η αντοχή δεν είναι η οικονομική, αλλά πνευματική και κάτω απ’ αυτή την αντοχή ο καθένας συμβάλει, λίγο ή πολύ, αλλά κυρίως, με το ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ανετότερη” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Θεοδώρα Αβαγιανού

“Οι Έλληνες αντέχουν. Είναι δύσκολες οι ώρες και αυτή η αντοχή δεν είναι η οικονομική, αλλά η πνευματική και κάτω απ’ αυτή την αντοχή ο καθένας συμβάλει, λίγο ή πολύ, αλλά κυρίως, με το ότι όλοι μαζί μπορούμε να ζήσουμε και να κάνουμε τη ζωή μας ανετότερη” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατα την πρόσφατη επίσκεψή του στην επαρχία Αλμυρού.

Ο κ. Ιερώνυμος παρέστη συμπροσευχόμενος στα θυρανοίξια και στην Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο οικείος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, στην περιοχή του Πλατάνου.

Στην ομιλία του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, επεσήμανε οτι “ο σκοπός της Εκκλησίας είναι να μαθαίνει στον άνθρωπο την πραγματική ζωή. Του μαθαίνει τί σημαίνει πνευματικότητα, ν’ αξιολογεί τα πράγματα και να τα βάζει στη σειρά του…”.

“Η Εκκλησία μας, όχι μόνο στο κέντρο, αλλά απ’ άκρου εις άκρον της πατρίδας μας, έκανε και κάνει έναν τεράστιο αγώνα αυτή τη στιγμή, ώστε να μη μείνει κανείς μόνος του στις ανάγκες, αλλά να έχει τη συμπαράσταση των άλλων συνανθρώπων”.

“Η ενότητα του λαού μας είναι το πρώτο και το κυριότερο ζητούμενο”, συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

TOP NEWS