Ημέρα των Αγιασμών από τον Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma

Ημέρα των Αγιασμών σήμερα για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, που από το πρωί ευλόγησε τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και ένα υποβρύχιο.
 

Dogma Newsdesk

Ημέρα των Αγιασμών σήμερα για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, που από το πρωί ευλόγησε τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και ένα υποβρύχιο.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, συνοδευόμενος από μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Γ΄ Συνόδου της ΙΕ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων.

Λίγη ώρα αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά όπου ευλόγησε την καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος» παρουσία του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του υπουργού Εθνικής Άμυνας και άλλων μελών της Κυβέρνησης.

Η ευχή του κ. ιερωνύμου προς το πλήρωμα ήταν να συμπλέουν με τον Άγιο Νικόλαο.

Ο Ανδρέας Πιπίνος, το επώνυμο του οποίου δόθηκε στο υποβρύχιο, ήταν Υδραίος ναυτικός ο οποίος αναδείχτηκε σε ατρόμητο πυρπολητή στο πλευρό του Κωνσταντίνου Κανάρη. Πήρε μέρος στην καταδίωξη του τουρκικού στόλου του Καρά Αλή (1822) και στη ναυμαχία του Γέροντα (1824), κατά την οποία πυρπόλησε την τουρκική ναυαρχίδα, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά.

Το Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ είναι το δεύτερο κατά σειρά Υ/Β στην ιστορία του Ελληνικού Ναυτικού με αυτό το όνομα. Το πρώτο Υ/Β με το όνομα ΠΙΠΙΝΟΣ (Y-8) καθελκύστηκε στα ναυπηγεία VICKERS – AMRMSTRONGS LDT στο Barrow in Furness στις 19 Ιουλίου 1943 και ήταν το ένα εκ των τεσσάρων πρώην Υ/Β ΤΥΠΟΥ V class (πρώην HMS ELDT – P71), το οποίο παραδόθηκε στο Ελληνικό Ναυτικό στις 13 Οκτωβρίου 1943 με πρώτο Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Α. ΡΑΛΛΗ.

TOP NEWS