Ιωαννίνων Μάξιμος: Τον Αρχιμανδρίτη Νήφωνα πρότεινε για Μητροπολίτη Σταγών

  • Dogma
ιωαννίνων

Το διάδοχο του Θρόνου των Σταγών έδειξε το βράδυ της Πέμπτης ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, Μητροπολίτης Ιωαννίων κ. Μάξιμος, μιλώντας κατά τη διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο της Καλαμπάκας, Άγιο Βησσαρίωνα.

Το απόγευμα της Πέμπτης τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντους του Μητροπολίου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και συγχοροστατούντος του Τρικαλινού τη καταγωγή Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Ακολούθησε Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία.

Με το πέρας της Αρτοκλασίας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο και τοποτηρητής του Θρόνου των Σταγών κήρυξε το Θείο Λόγο, μιλώντας για τον ηγιασμένο βίο του Αγίου Βησσαρίωνος. Υπογράμμισε δε και ενόψει Αρχιερατικών εκλογών και ανάδειξη νέου Μητροπολίτου στην Καλαμπάκα ότι «σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από προστάτες.

Περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από άνδρες ικανούς, Αρχιερείς που είναι ζυμωμένοι με την καλογερική, τιμούν και αγαπούν το ράσο», ευχόμενος την εκλογή του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, Ηγουμένου της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτου Νήφωνος Καψάλη ως νέου Μητροπολίτου.

Πηγή: trikalavoice.gr

TOP NEWS