Καλαμάτα: Ο ΠτΔ στο Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Γαλλίας Μελέτιο Καραμπίνη

  • Dogma
Καραμπίνη

Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής  του Χριστού Καλαμάτας, για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Γαλλίας Μελέτιο Καραμπίνη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Το Ιερό Μνημόσυνο τελέστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι πέντε (25) ετών από την κοίμηση του Μακαριστού Ιεράρχη. Προηγήθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας  κ. Στεφάνου, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Ιερεμίου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου και του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Ο Μητροπολίτης Ταλλίνης απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το  πολύπλευρο έργο του Μακαριστού, τονίζοντας ότι στάθηκε πατρικά σε όποιον χρειάστηκε την συμβουλή και την βοήθειά του. Με το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο ενώπιον της προτομής του Ιεράρχου, η οποία κοσμεί τον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης σε δήλωσή του για τον Μακαριστό Μελέτιο, ανέφερε: «Υπήρξε Εκκλησιαστική Προσωπικότητα καλλιεργημένη, ευγενής αλλά και συνάμα ισχυρά, η οποία άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο εκκλησιαστικό γίγνεσθαι της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Την πατρική του αγάπη απήλαυσαν πολλοί, μεταξύ αυτών και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τυγχάνει ανιψιός του Μακαριστού. Ας έχουμε την ευχή του και η μνήμη του ας είναι αιωνία», κατέληξε.

IMGE-- (1) (1) IMGE-- (2) (1) IMGE-- (3) (1) IMGE-- (6) (1) IMGE-- (7) (1) IMGE-- (12) (1) IMGE-- (15) (1) IMGE-- (17) (1) IMGE-- (19) (1) IMGE-- (20) (1) IMGE-- (23) (1) IMGE-- (24) (1) IMGE-- (25) IMGE-- (29) IMGE-- (34)

TOP NEWS