Kαταγραφή των αναγκών των αδύναμων οικονομικά οικογενειών απο την «Αποστολή»

  • Dogma

Σε νέα καταγραφή των αναγκών των εμπερίστατων προχωρά από σήμερα η «Αποστολή» σε συνεργασία με τις 145 ενορίες .

Ξένη Δημοσίευση

Σε νέα καταγραφή των αναγκών των εξαιρετικά αδύναμων οικονομικά συνανθρώπων μας που κατοικούν στα όρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προχωρά από σήμερα η «Αποστολή» σε συνεργασία με τις 145 ενορίες .

Στo πλαίσιo της υλοποίησης του προγράμματος «Η Εκκλησία στο Σπίτι» οι ιερείς θα προχωρήσουν σε αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων της ενορίας τους, ενώ σε συγκεκριμένες ημέρες θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα για το έτος 2015.

Tο πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά κατοίκους ενοριών που υπάγονται στην Περιφέρεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους, στην ενορία της κατοικίας τους, το αργότερο έως 10 Οκτωβρίου 2014.

Για την επιλογή των επωφελούμενων του προγράμματος θα συνεκτιμηθούν, μέσω μοριοδότησης:

  • Ο αριθμός των ανέργων μελών στην οικογένεια

Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο 0 έως 6.000 ΕΥΡΩ, συν 1.000 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο εκκαθαριστικό φορολογίας 2014.

Εφ΄όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον:

  • Αριθμό προστατευόμενων μελών
  • Αριθμό ανάπηρων μελών

Μιλώντας στους ιερείς ο πρωτοσύγκελλος της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης, ανέλυσε τις πνευματικές διαστάσεις του κοινωνικοπρονοιακού έργου των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής προκαλώντας έναν διάλογο με τους ιερείς, στον οποίο αντηλλάγησαν αγωνίες, προβληματισμοί και αναπτύχθηκαν οι σχεδιασμοί και οι πτυχές της φιλανθρωπικής δράσης.

Ο Γεν. Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου π. Βασίλειος Χαβάτζας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία των δράσεων της «Αποστολής» σε συνεργασία με τις ενοριακές δομές.

Ο Γενικός Διευθυντής της « Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας παρουσίασε τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει πλήρης αποτύπωση των αναγκών της κάθε ενορίας και των προβλημάτων των αδύνατων οικονομικά οικογενειών.

«Τον Ιούλιο του 2011 η «Αποστολή», με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμτσας, ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Η Εκκλησία στο Σπίτι», το οποίο αφορά στη μηνιαία διανομή δεμάτων με τρόφιμα σε οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας. Κατά την έναρξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2011 διανέμονταν 1.500 δέματα τροφίμων. Σήμερα ο αριθμός αυτός σταδιακά αυξήθηκε με αποτέλεσμα η «Αποστολή» να διανέμει 8.500 δέματα μηνιαίως και οι ανάγκες σε τρόφιμα να ξεπερνούν τους 1.700 τόνους ετησίως».

Στη συνέχεια δόθηκε η δυνατότητα στους ιερείς να αναπτύξουν έναν εκτενή διάλογο με τον κ. Δήμτσα για ειδικά και εξειδικευμένα ζητήματα.

Για τα δικαιολογητικά που θα χρειασθούν οι επωφελούμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται από τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

TOP NEWS