Κατανυκτικός Εσπερινός Ε’ Κυριακής των Νηστειών στην Καλαμάτα

  • Dogma
ε' κυριακής των νηστειών

Με πρόσκληση για μια ακόμη φορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών-,κατά τον κατανυκτικό Εσπερινό Ε΄ Κυριακής των νηστειών.

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Ε΄ Κυριακής των νηστειών, ο οποίος  είναι και ο τελευταίες της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, πραγματοποιήθηκε χθες 17 Απριλίου 2016, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας και είχε ως θέμα: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ». Μεταξύ άλλων ο Ιεροκήρυκας υπογράμμισε ότι:

ε' κυριακής των νηστειών

«Ο βίος  της  φιλοξενεί  δεκαεπτά  ολόκληρα χρόνια  να εμπορεύεται  την σάρκα της,   την ωραιότητά  της, την εξυπνάδα  της. Δώρα, αρώματα,  διασκεδάσεις, εραστές,  φαγητά ήταν  οι απολαύσεις  της.  Κέρδιζε  αρκετά, έχανε  την ψυχή της.  Ξεκίνησε κάποια ημέρα  για  ταξίδι  στην Αγία  Πόλη,   πονηρός  ο σκοπός της, στον δρόμο  οργίασε  σωματικά.   Φτάνοντας   στα Ιεροσόλυμα   μια δύναμη παράξενη  δεν της επέτρεπε  να  μπει  στον Ναό.   Ήταν τα  αμέτρητα  βαρίδια της  ψυχής της.  Στα χριστοβάδιστα μέρη συναισθάνθηκε την αμαρτωλότητά  της και με την θαυματουργική βοήθεια   της Θεοτόκου μπήκε, προσκύνησε και αποφάσισε.

ε' κυριακής των νηστειών

Η θρησκευόμενη κοινωνία μας δεν μπορεί δήθεν να ανεχθεί ηθικές παραβατικότητες, σαν αυτές είχε κάνει η  Οσία Μαρία στην πόλη της την Αλεξάνδρεια και σπεύδει να χαρακτηρίσει τα πρόσωπα, να τα μειώσει, να τα’  αποξενώσει, να τα ρεζιλέψει. Χρησιμοποιεί ακόμα και τον άμβωνα τη Εκκλησίας προκειμένου να καταδικάσει την ηθική κάποιων και να καταξιώσει άλλους, με ευτελή και υποκειμενικά κριτήρια.»

TOP NEWS