Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: «Ο ρόλος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας είναι καθοριστικός»

  • Dogma
Κλεομένη

«Ο ρόλος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι καθοριστικός στην καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού» επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την εκτίμησή του για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την υβριστική και χυδαία συμπειρφορά του αυτοαποκαλούμενου «πατέρα Κλεομένη» και τον βανδαλισμό του Μνημείου του Ολοκαυτώματος της πόλης της Λάρισας» σημειώνεται στην επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.

«Αποτελεί σταθερή μας πεποίθηση» υπογραμμίζεται στην επιστολή, «ότι ο ρόλος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι καθοριστικός στην καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού».

Στην επιστολή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καταλήγει: «Οφείλουμε όλοι μαζί να απομονώσουμε τους εκφραστές του μίσους και του αντισημιτισμού και να υπερασπιστούμε τις αξίες της δημοκρατίας και της κοινωνικής ευημερίας».

TOP NEWS