Κερκύρας Νεκτάριος: Έχουμε γίνει πλεονέκτες και εγωιστές

  • Dogma
κερκύρας

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στα Κανάλια.

Παίρνοντας αφορμή από την κατά Τιμόθεον Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας στο λόγο του σημείωσε ότι ο Απόστολος των Εθνών υπήρξε ο πρώτος μετά τον Έναν. Κακοπάθησε και εστάλη από τόπο σε τόπο, για να μεταφέρει το μήνυμα της Πίστεως και να εξηγήσει το λόγο της ελεύσεως του Χριστού στη γη. Υπήρξε στην αρχή διώκτης του Χριστού, ήταν όμως δυνατός τόσο στη σκέψη, όσο και στο λόγο και έτσι κλήθηκε να γίνει Απόστολος από τον ίδιο τον Κύριο. Με τη Χάρη του Θεού κήρυξε και θεμελίωσε Εκκλησίες, συγκέντρωσε δηλαδή πιστούς ανθρώπους γύρω από τον Ιησού Χριστό.Ακόμη παρακολουθούσε συνεχώς την πνευματική πορεία και πίστη των νέων Χριστιανών, όπου και απέστελνε ενισχυτικές Επιστολές.

κερκύρας

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι σήμερα οι άνθρωποι έχουμε γίνει πλεονέκτες και εγωϊστές, διότι έχουμε διώξει εμείς οι ίδιοι τη Χάρη του Θεού, ζώντας αυτονομημένα, με τη συνεπακόλουθη πνευματική ακαταστασία, η οποία και κυριαρχεί.

Κλέινοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κάλεσε τους πιστούς να εκζητήσουν το έλεος του Αγίου Θεού, το οποίο και μεταμορφώνει τον άνθρωπο, οδηγώντας τον σε κοινωνία αγάπης με  Εκείνον.

TOP NEWS