Κερκύρας Νεκτάριος : Η πίστη δεν είναι στατική, αλλά πορεία διαρκής

  • Dogma
Κερκύρας

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων πόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Αποστολική περικοπή της ημέρας, από την Προς Εβραίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, σημειώνοντας ότι την διαθήκη που συνήψε ο Θέος με τον Αβραάμ, την ανανέωσε ο Κύριός μας,  με την Σταυρική Του θυσία και την εκ νεκρών Ανάστασή Του, δίδοντας ελπίδα στον άνθρωπο. Η ελπίδα μάλιστα παρομοιάζεται με άγκυρα και είναι ο Ίδιος ο Χριστός μας. Αυτός που έχει την ελπίδα του στον Θεό δεν έχει τίποτε και κανέναν να φοβηθεί. Όπως λέγει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Παύλος, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ο Ιησούς Χριστός, ο αιώνιος Αρχιερέας, κατά την τάξη Μελχισεδέκ, εισήλθε στο εσώτερο του καταπετάσματος. Από την άλλη μεριά, εμείς σήμερα προσηλωμένοι στις καθημερινές μέριμνες δεν κάνουμε το βήμα, ώστε να εισέλθουμε εις το ενδώτερο του καταπετάσματος, στο κέντρο της Πίστεώς μας δηλαδή. Ο Χριστός έρχεται και μας υπενθυμίζει, ότι η πίστη δεν εκφράζεται μονάχα με τα εξωτερικά γνωρίσματα, αλλά θέλει θυσία και  αφιέρωση ολάκερου του εαυτού μας.

1-6 4-6 6 11-1000x675

Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Ιησούς Χριστός δεν ήλθε στην γη, για να ιδρύσει μια θρησκεία, ή ένα πνευματικό σύστημα. Ο Κύριος μάς αποκαλύφθηκε. Εκείνος είναι η Οδός, είναι η πορεία η ανηφορική, την οποία καλούμαστε δια Εκείνου να ακολουθήσουμε προκειμένου να φθάσουμε στην Θέωση, γι’αυτό και οι πρώτοι  Χριστιανοί ονομάζονταν “οδίτες”. Ως εκ τούτου η πίστη δεν είναι στατική, αλλά  πορεία διαρκής. Ο Χριστός θυσιάστηκε υπέρ ημών, χαρίζοντάς  μας τρία στοιχεία:
Α) Ο Χριστός μάς χάρισε τροφή, που μας χορταίνει πνευματικά και εγκαθίσταται μέσα στη  καρδιά του ανθρώπου.
Β) Ο Χριστός μας χάρισε το φαρμακό έναντι της αμαρτίας, έναντι της κακίας, έναντι της εμπαθούς καταστάσεως και δεν είναι άλλο από την Θεία Κοινωνία.
Γ) Ο Χριστός μας χάρισε την αθανασία. Ο άνθρωπος πλάστηκε, ώστε να ζήσει μετά του Θεού αιώνια.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να συμπορευθούν με τον Κύριο, τον δρόμο που οδηγεί στην Βασιλεία των Ουρανών.

 

TOP NEWS