Κληρικολαϊκή Σύναξη στην Χαλκίδα

  • Dogma

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, μετέβη  εχθές το πρωί στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας και το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέου Προκοπίου, όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες Συνάξεις.

Μετά την επιτυχημένη Κληρικολαϊκή Σύναξη στη Χαλκίδα, που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου για τον συντονισμό του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, μετέβη την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου το πρωί στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας και το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέου Προκοπίου, όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες Συνάξεις.

Στις Συνάξεις αυτές, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος έδωσε τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης, ενώ, μιλώντας στους συμμετέχοντες, εξήγησε ότι τα μέλη της Εκκλησίας καταθέτουν πάντα τις θλίψεις και τις δυσκολίες τους στο Θεό, τονίζοντας ότι η Εκκλησία πιστεύει διαρκώς στο θαύμα, γιατί έχει γεύση αυτής της εμπειρίας, όπου το «λίγο» που μοιράζεται πολλαπλασιάζεται. Υπενθυμίζοντας ακόμη το του ιερού Ψαλμωδού «…οι δε εκζητούντες τον Κύριον, ουκ ελλαττωθήσονται παντός αγαθού», τόνισε ότι η φιλανθρωπία της Εκκλησία είναι και υλική δόση, αλλά όχι μόνο, διότι το κύριο έργο Της είναι η σωτηρία του ανθρώπου και η υπέρβαση του θανάτου.

Απευθυνόμενος, τέλος, σ’ όσους θα συμβάλλουν έμπρακτα στον Έρανο, αποτελώντας μέλη των συνεργείων της αγάπης, τους προέτρεψε να δείξουν υπομονή, ευγένεια, λεπτότητα προς όλους, ακόμη και σ’ εκείνους, που πιθανόν να μην ανταποκριθούν ή και να τους αντιμετωπίσουν με θυμό, χρησιμοποιώντας την σύσταση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος επεσήμανε ότι ο κόσμος επιτίθεται αδίκως στην Εκκλησία και κυρίως για ζητήματα που αφορούν την διαχείριση των οικονομικών και την προσφορά στους πτωχούς, αλλά τα μέλη της Εκκλησίας οφείλουν πάντοτε να αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες με πραότητα, υπομονή, αγάπη και πληροφόρηση περί του επιτελουμένου έργου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, με τη βοήθεια όλων των χριστιανών διέθεσε από τον Νοέμβριο 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2015, ποσό της τάξεως των 1.937.252,67€, για το φιλανθρωπικό Της έργο.

TOP NEWS