Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – «Αθάνατος», «Άξιος» – Στους ώμους των εγγονιών του βγήκε από τη Μητρόπολη (βίντεο)

  • Dogma
μητσοτάκη

Το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο που έζησε όλη τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Στον τελευταίο από τους μεγάλους πολιτικούς που γνώρισε η χώρα, στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είπαν σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών οικογένεια, φίλοι, πολιτικοί και πλήθος κόσμου.

Ύστατο χαίρε, στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έναν πολιτικό που τον λάτρεψαν πολλοί και τον μίσησαν… άλλοι τόσοι αλλά τώρα που έφυγε από τη ζωή, οι περισσότεροι τον θυμούνται για τις πράξεις του και τις απόψεις του, που στήριζε μέχρι την τελευταία του πνοή.

feretro2_575_355

Παρατεταμένο χειροκρότημα και η ιαχή «Μητσοτάκης, Μητσοτάκης» δόνησαν την ατμόσφαιρα έξω από τη Μητρόπολη.  Ο Μητσοτάκης ήταν αφέντης της μοίρας του και καπετάνιος της ψυχής του,  «Σου έφτανε να είσαι δίπλα στη Μαρίκα σου – Πίσω από τον πολιτικό αντίπαλο, υπήρχε ένας άνθρωπος με ζεστή καρδιά», είπε για τον πατέρα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ράγισε η φωνή του Προκόπη Παυλόπουλου στο ύστατο χαίρε – «Πρόεδρε, ας είναι ο ίσκιος του Ψηλορείτη…»

Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και -μεταξύ άλλων επιχειρηματιών- Βαγγέλης Μαρινάκης, Μαριάννα Λάτση, Σταύρος Ψυχάρης, Θοδωρής Κυριακού, Γιάννης Βαρδινογιάννης

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πριν από την εξόδιο ακολουθία. Η κηδεία του, που μετά από αίτημα της οικογένειας δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη, θα γίνει στη Μητρόπολη και στη συνέχεια με C-130 θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπου θα γίνει αγρυπνία και αύριο Πέμπτη θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις και παρακολουθείστε σχετικά βίντεο στο newsit

TOP NEWS