Κοντά στα παιδιά και τους νέους της μητρόπολης Σερρών ο κ. Θεολόγος

  • Dogma

Η δεύτερη ημέρα κάθε νέου έτους από την τοπική εκκλησία των Σερρών και της Νιγρίτας αφιερώνεται στη νεολαία. Χθες το απόγευμα ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος βρέθηκε ανάμεσα στα παιδιά των ιερέων της μητροπολιτικής του περιφέρειας στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης της μητρόπολης, τη «Μυριόβιβλο».

Η δεύτερη ημέρα κάθε νέου έτους από την τοπική εκκλησία των Σερρών και της Νιγρίτας αφιερώνεται στη νεολαία.

Έτσι, χθες το απόγευμα ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος βρέθηκε κοντά στις ιερατικές οικογένειες, ανάμεσα στα παιδιά των ιερέων της μητροπολιτικής του περιφέρειας στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης της μητρόπολης, τη «Μυριόβιβλο».

Σε μια σεμνή αλλά γεμάτη οικογενειακή ζεστασιά εκδήλωση, τα παιδιά της παιδικής χορωδίας και της ορχήστρας τω Σερρών έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στο τέλος, ο κ. Θεολόγος μίλησε με λόγους θερμούς για τις ιερατικές οικογένειες, αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ιερατική οικογένεια στο σύγχρονο κόσμο. Τόνισε ιδιαιτέρως την αξία της μητέρας πρεσβυτέρας που καλείται να αναλάβει πολλές φορές στο σπίτι και το ρόλο του πατέρα, όταν ο ιερέας πατέρας αναλώνεται στο έργο της εκκλησίας.

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Σερρών μοίρασε δώρα στα παιδιά της παιδικής ορχήστρας- χορωδίας και στα παιδιά των ιερέων, στα οποία κι ευχήθηκε εγκαρδίως κάθε ευλογία του Θεού στην ζωή τους, υγεία και πρόοδο.

Ακολούθως, ο κ. Θεολόγος μετέβη σε γνωστό ξενοδοχείο των Σερρών όπου έκοψε την αγιοβασιλόπιτα των φοιτητών-φοιτητριών της μητρόπολης Σερρών.

Αγόρια και κορίτσια γέμισαν το roof garden του ξενοδοχείου, ανάμεσά τους ο πνευματικός τους πατέρας, o επίσκοπός τους, ο οποίος τους μίλησε για τις προκλήσεις αλλά και τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής στις οποίες ο νέος καλείται να λάβει θέση.

Ακόμη, ο κ. Θεολόγος τόνισε ότι η εκκλησία ως μητέρα στοργική, πάντοτε περιμένει τους νέους με πραγματικό ενδιαφέρον και κατανόηση, για να θωρακίσει, να αγιάσει, να ομορφύνει και να νοηματοδοτήσει τη ζωή τους.

Κλείνοντας, ο ποιμενάρχης των Σερρών θυμήθηκε τους λόγους του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ο οποίος απευθυνόμενος προς τη νεολαία έλεγε «Σας αγαπούμε, γιατί είσθε το πιο ευπαθές κομμάτι της κοινωνίας μας και γι’ αυτό και το πιο συμπαθές».

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

TOP NEWS