Κοντά στους πρόσφυγες της Σάμου ο Αρχιεπίσκοπος

  • Dogma

Στη Σάμο  κοντά στους ανθρώπους που πλήττονται από την οικονομική κρίση, αλλά και στους πρόσφυγες και στους μετανάστες βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στη Σάμο κοντά στους ανθρώπους που πλήττονται από την οικονομική κρίση, αλλά και στους πρόσφυγες και στους μετανάστες βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται το νησί στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Εκκλησίας της Ελλάδος στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση και τους πρόσφυγες – μετανάστες που διέρχονται το ακριτικό νησί. Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε σχολεία του νησιού και το κέντρο υποδοχής μεταναστών, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τους εφημέριους και τους εθελοντές της τοπικής Εκκλησίας.
Ο Μακαριώτατος μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τόνισε ότι η πατρίδα μας διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο και ιδιαίτερα τα νησιά που «σηκώνουν αυτό το βάρος». Επεσήμανε, ότι δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός και κάλεσε τους πιστούς «να μείνουμε ενωμένοι και να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία».
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη δύναμη των κατοίκων του νησιού και τους συνεχάρη για τον κουράγιο και τον αγώνα τους. «Ήρθαμε να πάρουμε δύναμη, διότι οι εσχατιές έχουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στον καθένα» είπε χαρακτηριστικά.

TOP NEWS