Κοπή Αγιοβασιλόπιτας στην Τήνο από τον Σύρου Δωρόθεο

  • Dogma
σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου στην Τήνο ευλόγησε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα των υπαλλήλων του Ιερού Ιδρύματος, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Τήνου.

Στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος εχθές, παρουσία μελών της Διοικούσης Επιτροπής, ευλόγησε την πίτα για τους εφημερίους και τους υπαλλήλους, μονίμους και εποχικούς, προς τους οποίους ευχήθηκε να συνεχίσουν την καλή τους διακονία και προς το Ιερό Εικόνισμα και προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ειπών μεταξύ άλλων, ότι, παρά τις ενδόμυχες επιθυμίες ορισμένων για αναστολή της θητείας της Διοικούσης Επιτροπής, τα έντιμα μέλη της θα συνεχίσουν το κατά πάντα εποικοδομητικό έργο τους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2017.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης. μετέβη στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, μετά από πρόσκληση του Διοικητού κ. Παναγιώτη Μαυραγάνη και ευλόγησε την πίτα, αφού ευχήθηκε πρώτα υγεία και κάθε ευλογία Θεού στο εθνοφελές έργο του Διοικητού και των Αξιωματικών, και συνεχάρη όλους για τις προσπάθειές τους πάντοτε για την διαφύλαξη της «επίγειας περιουσίας του Θεού» από τις καταστροφές και τις πυρκαγιές, εξ αφορμής των οποίων εξαφανίζονται δημιουργήματα και έργα του Θεού, πάντοτε δυστυχώς επί ζημία του ίδιου του ανθρώπου. Το νόμισμα στην πίτα του Πυροσβεστικού κλιμακίου ήταν στο τεμάχιο του Κυρίου.

Μετά ταύτα ο Μητροπολίτης Σύρου, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα, μετά από πρόσκληση του Διοικητού κ. Χρήστου Νάκου και κατά την ευλογία της πίτας ευχήθηκε υγεία, συνεχάρη τους Αξιωματικούς για το επιτελούμενο έργο τους και τους παρεκάλεσε να είναι επιεικείς με τα σφάλματα των ανθρώπων, οι οποίοι στην εποχή μας κάτω από την πίεση των περιστάσεων, πολλές φορές αθέλητα σφάλουν. Το νόμισμα στην πίτα του Αστυνομικού Τμήματος ήταν στο τεμάχιο του Αγίου Αρτεμίου.

σύρου

Και στους δύο Διοικητές, ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β’ προσέφερε αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Μεγαλόχαρης,  με την ευχή  να τους  προστατεύει και να τους σκεπάζει.

σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου μετά το περας των παραπάνω εκδηλώσεων είπε ότι «εφέτος ιδιαιτέρως οι Άγιοι φυλάσσουν τους εργαζόμενους στα γραφεία των Σωμάτων Ασφαλείας της Τήνου, διότι στην πίτα του Λιμενικού Σώματος το νόμισμα ήταν στο τεμάχιο της Παναγίας και σήμερα του Πυροσβεστικού κλιμακίου στο τεμάχιο του Κυρίου, και εδώ, στο Αστυνομικό Τμήμα στο τεμάχιο του Αγίου Αρτεμίου».

σύρου

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

TOP NEWS