Κορίνθου Διονύσιος: Νεομάρτυρες έχουμε και σήμερα εξαιτίας του ακραίου Ισλαμικού φονταμενταλισμού

  • Dogma
κορίνθου

Συνεχίστηκαν την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, στην «Κροκίδειο αίθουσα» στην Κόρινθο, οι ομιλίες που αφορούν στον πνευματικό καταρτισμό του πληρώματος της Μητρόπολης Κορίνθου με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού».

Αντί όμως του προγραμματισμένου στην σειρά των ομιλητών Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητού κ. Αποστόλου Νικολαΐδη, λόγω εκτάκτου κωλύματος του, ομίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, με θέμα: «Η μαρτυρία των Νεομαρτύρων και η σύγχρονη μαρτυρία των Ορθοδόξων».

Ο Πανοσ. Ιεροκήρυξ, μέσα από την εμπεριστατωμένη εισήγησή του, με βάση τον συλλέκτη των πιο γνωστών και δραματικών βιογραφιών των Νεομαρτύρων, Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, ανέπτυξε την «θεολογία» των νέων αυτών μαρτύρων και ομολογητών της Πίστεώς μας, υποστηρίζοντας, πώς η εμφάνισή τους κατά «θείαν ευδοκίαν» στα δύσκολα εκείνα χρόνια της δουλείας του Έθνους μας, της Οθωμανικής τυραννίας, αποσκοπούσε στην αναζωογόνηση της κλονιζόμενης Πίστης των σκλαβωμένων Ελλήνων, στην διάσωση της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας τους, εμπνέοντας την ελπίδα της καινούργιας ζωής και ελευθερίας.

111_0641 111_0644

Το πνεύμα της αυτοθυσίας τους παραδειγμάτισε τον υπόδουλο Λαό, τόνωσε και γιγάντωσε το Εθνικό και Θρησκευτικό του φρόνημα, γι᾿αυτό οι Νεομάρτυρες αποτέλεσαν για την Εκκλησία και το Γένος μας, μία εξαιρετική ευλογία του Θεού.

Τον Πανοσ. Ιεροκήρυκα και Καθηγούμενο Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο συνεχάρη με θερμούς λόγους, ο σεπτός Ποιμενάρχης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος και συντόνισε τον εποικοδομητικό διάλογο, που ακολούθησε, καταλήγοντας με τα εξής: «Νεομάρτυρες έχουμε και σήμερα εξαιτίας του ακραίου Ισλαμικού φονταμενταλισμού, που με βαρβαρότητα επιτίθεται και πάλι εναντίον της Χριστιανικής πίστεώς μας. Έτσι η καλύτερη απόδοση τιμής προς τους Νεομάρτυρες, είναι η επαγρύπνηση αλλά και η μίμηση του δικού Τους έργου».

TOP NEWS