Κορίνθου Διονύσιος: Ο διαχωρισμός από την Εκκλησία θα νεκρώσει την κοινωνία

  • Dogma
κορίνθου

Μήνυμα προς όσους θέλουν να διαχωρίσουν και να αποσπάσουν την κοινωνία από την Εκκλησία έστειλε ο Μητροπολίτης Κορίνθου λέγοντας πως «η ψυχή και ο πλούτος του Ελληνισμού είτε το θέλουν είτε όχι είναι η Ορθοδοξία».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Ορθόδοξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», ομίλησε το εσπέρας της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2016 στο παράρτημα του Συλλόγου στο Κιάτο, στην αίθουσα του «Μερτικοπουλείου».

κορίνθου

κορίνθου

Κατά την ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης λαμβάνοντας αφορμή από την «αρχή» της νέας πολιτικής χρονιάς και ιδιαίτερα αναφερόμενος στον μήνα Ιανουάριο με τις μνήμες των Οικουμενικών Διδασκάλων αλλά και των Οσίων Πατέρων που εορτάζουν κατ’ αυτόν ομίλησε για την Οικουμενική ακτινοβολία της Ελληνορθοδοξίας, της Πίστεως μας δηλαδή, που βρήκε την έκφρασή της μέσα από την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική Φιλοσοφία. Στις μέρες μας ιδιαίτερα τόνισε ότι είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν την Εκκλησία μας «αναχρονιστική, οπισθοδρομική ακόμα και βαρίδι για την Κοινωνία μας» και αναζητούν τρόπους διαχωρισμού και αποσπάσεως απ’ Αυτήν. Το μόνο που θα επιτευχθεί όμως από αυτόν τον διαχωρισμό, είναι να νεκρώσουν την Ελληνική Κοινωνία αφού η ψυχή και ο πλούτος του Ελληνισμού είτε το θέλουν είτε όχι είναι η Ορθοδοξία. Αναφέρθηκε ακόμα σε επίκαιρα θέματα, ποιμαντικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, δηλώνοντας την αγωνία του για τα τεκταινόμενα και τον φόβο του για τα χωρίς κρίση και σεβασμό για τα παραδεδομένα αποτελέσματα τους, καθώς στόχο τους έχουν τους νέους ανθρώπους και το μέλλον τους.

κορίνθου

Τέλος ευχαρίστησε το Δ.Σ του Συλλόγου και το πολυπληθές ακροατήριο, που με υπομονή και προσήλωση άκουσε τους λόγους του και το ξεδίπλωμα της καρδίας του, που όπως είπε «δεν είναι λόγοι κατά των ανθρώπων, ή των Αρχόντων, αλλά κατά του εαυτού μας και υπέρ της Παρουσίας του Θεού στην ζωή μας και την πατρίδα μας». Οι υπεύθυνοι του παραρτήματος ευχαρίστησαν με την σειρά τους και με ιδιαίτερα λόγους θερμούς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για το ότι έκανε κοινωνούς της αγωνίας και των αγώνων του αυτούς και τους ακροατές, προσφέροντας του και ένα μικρό αναμνηστικό της εκεί παρουσίας του. Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε με όμορφα τραγούδια η μικρή αλλά πολλή αξιόλογος χορωδία τους.

κορίνθου

TOP NEWS