Κούρα μοναχού στη Μητρόπολη Κίτρους

  • Dogma
κούρα

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία εορτάστηκαν τα Ελευθέρια της Κατερίνης από τον Τουρκικό ζυγό, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, μοναχική κουρά.

 

Προηγήθηκε ο εσπερινός της Συνάξεως Πάντων των Αγίων Αναργύρων και στη συνέχεια τελέστηκε η κουρά (ραοσευχή) του Αριστόδημου Παράσχου, ο οποίος μετονομάστηκε σε Μοναχό Μελέτιο, προς τιμή του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους, ο οποίος μαρτύρησε από τους Τούρκους το 1821 στη Θεσσαλονίκη.

Ο νέος μοναχός, καταγόμενος από τη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, ενώ είναι επίσης πτυχιούχος αγγλικών και Η/Υ.

Τη μοναχική κουρά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Τον νέο μοναχό προσήγαγε ο πνευματικός πατέρας του, Ιερομ. Θεόδωρος, οικονόμος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Λιβαδίου Πιερίας Μετοχίου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους. Παρέστησαν, επίσης, πολλοί κληρικοί, φίλοι και συμφοιτητές του νέου μοναχού, οι γονείς και συγγενείς του.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του, απηύθυνε νουθεσίες και πατρικές συμβουλές στον νέο μοναχό, συγχάρηκε τους γονείς του για τη διαπαιδαγώγηση που παρείχαν στον γιο τους.  Τέλος, καλωσόρισε όλους τους εκκλησιαζομένους, που ήλθαν για τη μοναχική κουρά.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του νέου μοναχού υπήρξαν ενορίτες του Σεβασμιωτάτου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος χρημάτισε φοιτητής του στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

DSC_5967 κούρα DSC_5996

 

TOP NEWS