Κουρά νέου Μοναχού στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Πετρίλου

  • Dogma
κούρα

Με κατάνυξη τελέστηκε στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Πετρίλου, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, η κουρά του Δοκίμου Μοναχού Νικολάου Κωνσταντά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και τέλεσε την κουρά του Δοκίμου Μοναχού Νικολάου συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, τον Οσιώτατο Ιερομόναχο π. Βαρσανούφιο, αδελφό της Ιεράς Μονής, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Μπατέλη, υπεύθυνο του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Νικολάου Βουνένης. Το όνομα του νέου Μονάχου είναι Ιεζεκιήλ, προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Ιεζεκιήλ.

dsc_0006_custom dsc_0019_custom dsc_0025_custom dsc_0031_custom dsc_0028_custom dsc_0027_custom dsc_0054_custom

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος νουθέτησε πατρικά τον νέο Μοναχό Ιεζεκιήλ, τονίζοντας τις τρείς θεμελιώδεις μοναχικές αρετές, που πρέπει αγωνιζόμενος πνευματικά και προσευχητικά να αποκτήσει: την υπακοή, την παρθενία και την ακτημοσύνη. Παράλληλα, εξήγησε και το λόγο, που δόθηκε στον νέο Μοναχό, το όνομα Ιεζεκιήλ, προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιεζεκιήλ, ο οποίος υπήρξε λόγιος Ιεράρχης και αναμορφωτής τόσο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όσο και της κοινωνίας της Καρδίτσας.

κούρα dsc_0092_custom

????????????????????????????????????

dsc_0155_custom dsc_0062_custom

????????????????????????????????????

dsc_0195_custom dsc_0227_custom dsc_0290_custom

Φωτογραφίες: Ευαγγέλου Σαμαρά και Δημητρίου Καραγιάννη

TOP NEWS